Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program šalianskeho kina na november

Publikované Sala Online, 21.10.2015 - 13:51
4.11.2015 (streda), 20:00, MP 12
Filmový klub: MA MA
Nový film Julia Medema (Sex a Lucia) zobrazuje Magdu - matku, ktorá zápasí s prekonaním tragédie. Intímnu ženskú drámu, osvieženú prvkami komédie, sám Medem opísal ako „hymna života...dráma, ktorá má v sebe aj veľa svetla a lásky“.
Réžia: Julio Medem, Uvádza: ASFK
Hrajú: Penélope Cruz, Luis Tosar
Film: ESP Dráma 111 minút, české titulky
Vstupné: 3/2,- eur člen FK
 
5.11.2015 (štvrtok), 20:00                                                   
NA LANE
Dvanásť ľudí sa prešlo po povrchu Mesiaca, ale len jediný človek prešiel nesmiernou prázdnotou medzi vežami Svetového obchodného centra. Po jeho stopách sa už nikdy nikto nebude mať možnosť vydať. Petit pod vedením svojho mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je so svojimi spoločníkmi a za asistencie netradičnej skupiny dobrovoľníkov z celého sveta, nútený prekonávať neopísateľné problémy a vysporiadať sa so zradou, nezhodami aj nespočetným množstvom rizík, ktoré uskutočnenie celej akcie ohrozujú. Ak majú mať šancu na realizáciu svojho bláznivého plánu, musia ho správne zorganizovať a následne tiež vykonať.
Réžia: Robert Zemeckis, Uvádza: ITA film
Hrajú: Ben Kingsley, Ben Schwartz, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Joseph Gordon-Levitt, Steve Valentine
Film: USA, Dráma, Životopisný, Dobrodružný, 100 minút, slovenské titulky
Vstupné: 4,- eur
 
6.11.2015 (piatok), 16:00, MP 12                
PRDIPRÁŠOK DOKTORA PROKTORA
Ako ďaleko Vás dokáže posunúť úspešný prd? Prinesie Vám iba dôvod na úsmev, alebo Vám vie zabezpečiť aj medzinárodné uznanie? Doktor Proktor nedopatrením vymyslel ten najúčinnejší prášok na prdenie na svete. Keď ho nečakane prekvapia návštevou dve deti z jeho susedstva, začína sa tým reťaz nepredvídateľných udalostí, odvážného podnikateľského plánu, ale i srdečného priateľstva. Deti sa totiž rozhodnú pomôcť doktorovi s tým, aby sa jeho prdiaci prášok dostal do širokého povedomia ľudí na celom svete....
Réžia: Arild Fröhlich Uvádza: Film Europe
Hrajú: Atle Antonsen, Emily Glaister, Kristoffer Joner
Film: NOR Komédia 87 minút, český dabing
Vstupné: 4,- eur
 
7 .- 8.11.2015 (sobota, nedeľa), 16:00, MP
PEANUTS: SNOOPY A CHARLIE BROWN VO FILME
Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus a ostatní postavičky z oblíbené partičky „Peanuts“ se představí na filmovém plátně̌ tak, jak jste je ještě̌ nikdy neviděli: v počítačové animaci a ve 3D. Charlie Brown, nejmilovanější outsider na světě, se vydá na epickou a hrdinnou misi, zatímco se jeho nejlepší kamarád, roztomilý bígl Snoopy, utká se svým úhlavním nepřítelem, Rudým baronem. SNOOPY A CHARLIE BROWN. Peanuts ve filmu. kreslíře Charlese M. Schulze a tvůrců Ledové doby, dokazuje, že i outsider může slavit úspěc.
Réžia: Steve Martino, Uvádza: Barracuda movie
Film: USA Detský, Animovaný88 minút, slovenský dabing
Vstupné: 4,- eur
 
6 .- 7. - 8.11.2015 (piatok, sobota, nedeľa)   20:00, MP 12             
FAKJÚ PÁN PROFESOR 2
Po úspešnom uvedení bláznivej školskej komédie Fakju pán profesor sa do kín chystá jej pokračovanie a to pod pochopiteľným názvom Fakju pán profesor 2. A tak sa od 8. októbra 2015 opäť môžete stretnúť s veľmi netradičným učiteľom Zeki Müllerom, jeho tak trochu bláznivú kolegyňou Lisi Schnabelstedtovou a tiež s ich študentmi všetkého druhu. A o čom ich nový príbeh bude? Stane sa zo Zekiho seriózne pedagóg alebo ho bude jeho kriminálnu minulosť priťahovať? Možno to môže fungovať dohromady.
Réžia: Bora Dagtekin, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Jana Pallas
Film: DEU, Komédia 115 minút, český dabing
Vstupné: 4,- eur
 
11.11.2015  (streda), 20:00, MP 12
Filmový klub: VÝCHOD SLNKA
Prvým záberom filmu je kreslený obrázok železničnej stanice s vlakom, cezeň je veľkými písmenami napísané „letný čas, čas dovoleniek“. Následne vidíme tú istú stanicu s tým istým vlakom, ako ožijú, sledujeme odjazd vlaku, vo viacnásobnej expozícii potom jazdu vlaku krajinou... Nejde ani tak o konkrétnu jazdu vlakom s konkrétnymi pasažiermi, ako skôr o základný pohyb, takpovediac všeobecnú trajektóriu smerujúcu von z mesta. Skrz tieto vysoko poetické obrazy sa dostávame na vidiek, kde žena z mesta (tak je postava označená v úvodných titulkoch) zvádza jedného z domácich, ktorý je však ženatý a má malé dieťa. Ba čo viac, žena z mesta ho hucká, aby svoju ženu zabil a odišiel s ňou do mesta. V mužovi, hoci sa spočiatku tejto myšlienke vehementne bráni, sa predsa len usadí vôľa poslúchnuť radu zvodnej ženy. Pri plavbe loďkou sa však jeho manželke podarí utiecť a nasadne do električky smerujúcej do mesta, no muž ju dohoní. Spolu sa tak ocitnú vo veľkom meste a majú celý deň na to, aby si vyjasnili svoj vzťah.
Réžia: Friedrich Wilhelm Mumau, Uvádza: ASFK  
Hrajú: George O Brien, Janet Gyllenhaal, Jason CLarke, Josh Brolin
Film: USA, Romantická komédia, 95 minút, slovenské titulky
Vstupné: 3/2,- eur člen FK
 
12. - 13.11.2015 (štvrtok, piatok), 20:00, MP 12
EVEREST
V letovej výške Boeingu nemá ľudské telo šancu prežiť. Napriek tomu sa ľudia do takej výšku šplhajú, aby pokorili Everest, najvyššiu horu sveta. Kašlú na nepohodlie, zimu, nástrahy počasia a aj na to, že sa dole už nemusia nikdy vrátiť. Everest v réžii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z najtragickejších expedícii, pri ktorej majestátny masív poslal svojim vyzývateľom mrazivé varovanie. Píše sa polovica deväťdesiatych rokov a Himaláje sa stávajú obľúbenou turistickou destináciou. Na osemtisícovku už nešplhajú len skúsení horolezci, ale aj dobrodruhovia z celého sveta. Horskí vodcovia Rob Hall (Jason Clarke) a Scott Fisher (Jake Gyllenhaal) napriek tomu nič nepodceňujú a do svojej expedície berú iba ľudí, ktorí majú niečo za sebou. Všetci sú skvele pripravení a vybavení, splneniu snov klientov by nemalo nič brániť. Stačí však malá odchýlka v pláne, náhla zmena počasia a kľúčovú otázku ,,Podarí sa nám horu zdolať?“ vystrieda otázka omnoho zásadnejšia. ,,Dokážeme prežiť?“
Réžia: Baltasar Kormákur , Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Emily Watson, Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Josh Brolin, Keira Knightley, Robin Wright, Sam Worthington
Film: USA, dráma, dobrodružný, 121 minút, slovenské titulky
Vstupné: 4,- eur
 
13.11.2015 (piatok), 17:15, MP 15
14.11.2015 (sobota), 20:00
SPECTRE
James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácii. Postupne musí rozpliesť zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o SPECTRE.
Réžia: Sam Mendes, Uvádza: Forum film
Hrajú: Daniel Craig, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Dave Bautista, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes
Film: USA, Triler, Krimi, akcia, dobrodružný, 150 minút, slovenské titulky
Vstupné: 4,- eur
 
14. - 15.11.2015 (sobota, nedeľa), 17:30, MP 15
STEVE JOBS
Stretnutie troch výnimočných mužov, vyústilo vo výnimočný film o inom výnimočnom mužovi. Originálny režisér Danny Boyle, jeden z najlepších scenáristov súčasnosti Aaron Sorkin a neskutočným talentom obdarený herec Michael Fassbander spoločne natočili životopisnú drámu o najväčšom počítačovom vizionárovi našej doby. Na filme Steve Jobs je fascinujúce predovšetkým to, že nemusíte rozoznať Apple od Microsoftu, aby vás príbeh tejto mimoriadnej osobnosti pohltil. Kľúč k skvelému životopisnému filmu je v originálnom prístupe. Forman sa v Amadeovi na Mozarta pozeral očami jeho kamaráta Salieriho, Danny Boyle sleduje Stevea Jobsa zo zákulisia. Doslova. Film sa odohráva počas vyhrotených momentov pred zahájením kľúčových Jobsových prezentácii, ktoré menili dejiny, a to nie len počítačové. Prvý krát stretávame Jobsa v polovici 80-tych rokov, kedy na trh uviedol Macintosh. Od prvých minút utvrdzuje divákov v tom, že reči o jeho neznesiteľnosti neklamali. Je to monštrum, ktoré šikanuje svojich podriadených za nesplnenie nesplniteľných príkazov, ponižuje matku (Katherine Waterston) svojej dcéry, ktorej otcovstvo aj napriek súdnemu rozhodnutiu neuzná, do krvi sa háda so svojou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), pokiaľ nedosiahne svoje. S ubiehajúcimi minútami sa však z jednorozmerného psychopata stáva osobnosť, ktorú budú diváci chápať, obdivovať, ale samozrejme takisto aj nenávidieť. Asi ako každú ľudskú bytosť, ktorá videla o kúsok ďalej, než všetci ostatní. ,,Dúfam, že až diváci uvidia náš film, uvedomia si, ako veľmi sa zmenil svet vďaka neskutočnému nasadeniu, vášni a inteligencii jedného človeka, a ocenia, akú osobnú obeť musel priniesť. Tento génius sa ľudskou bytosťou stane až vo chvíli, keď si on sám uvedomí, že ani on nie je dokonalý,“ hovorí režisér Danny Boyle.
Réžia: Danny Boyle, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: eff Daniels, Kate Winslet, Katherine Waterston, Michael Fassbender, Michael Stuhlbarg, Seth Rogen
Film: USA, dráma, 122 minút, slovenské titulky
Vstupné 4,- eur
 
15.11.2015 (nedeľa), 20:00, MP 15
SINISTER 2
Prichádza pokračovanie obľúbeného hororu Sinister , na ktorom sa podieľali tvorcovia slávnych hororových sérií Paranormal Activity, Očista a Insidious. Nesťahujte sa s deťmi do opustených vidieckych domov. Čaká tam na vás ZLO.
Réžia: Ciarán Foy, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas Kin
Film: USA, horor, 97 min., české titulky
Vstupné: 4,- eur
 
18.11.2015 (streda), 20:00, MP 18
Filmový klub: LOVE
Nový film Gaspara Noého otvára dlhý príbeh vzájomnej masturbácie. Noé má proste rád provokáciu. Do filmu bolo nemožné zohnať hviezdy. Sex je totiž skutočný. Nesimulovaný.
Réžia: Gaspar Noé, Uvádza: ASFK
Hrajú: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin, Juan Saacedra, Jean Couteau, Vincent Maraval
Film: FRA/BEL, dráma, 130 minút, české titulky
Vstupné: 3,- /2,- eur člen FK
 
20. - 21.11.2015  (piatok, sobota), 16:00, MP
PREČO SOM NEZJEDOL SVOJHO OCKA
Napínavý príbeh Edwarda, staršieho syna kráľa Simianov (praľudia), ktorý sa narodil príliš maličký a bol preto zatratený svojim kmeňom. Vyrástol v izolácii pod ochranou svojho priateľa Iana. Neuveriteľne geniálny Edward objaví tajomstvo ohňa, lovu, moderného spôsobu bývania, lásky a dokonca nádeje. A pretože je od prírody veľkorysý, chce sa o všetko podeliť. Zvráti všetky zaužívané poriadky a dovedie svoj druh s drzosťou a humorom jemu vlastným v ústrety skutočnej ľudskej existencii – kde zjesť niekoho otca, proste nie je v poriadku.
Uvádza: Continental film
Film: FRA, animovaný, 95 minút, slovenský dabing
Vstupné: 4,- eur
 
20. - 21. - 22.11.2015 (piatok, sobota, nedeľa), 20:00, MP 15
22.11.2015 (nedeľa) aj o 17:45
HRY O ŽIVOT: DROZDAJKA  2. časť
Hry o život: Drozdajka – 2. časť je záverečnou časťou fenomenálnej série o Katniss Everdeenovej. V poslednej kapitole nepôjde len o prežitie, ale bude sa bojovať o budúcnosť obyvateľov celého Panemu. Konečné zúčtovanie s nenávideným prezidentom Snowom sa blíži. Drozdajka spolu so skupinou najbližších priateľov, vrátane Gala, Finnicka a Peetu, povedie rebelov v ich boji za slobodu. Jednotka z 13. obvodu sa vydáva na misiu, ktorej cieľom je zlikvidovať prezidenta a skoncovať s jeho tyraniou. Na Katniss však tentokrát čaká omnoho nebezpečnejší nepriateľ ako boli všetci tí z Arény Hier o život.
Réžia: Francis Lawrence, Uvádza: Foum film
Hrajú: Donald Sutherland, Gwendoline Christie, Jena Malone, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Julianne Moore, Liam Hemsworth, Natalie Dormer, Philip Seymour Hoffman, Sam Claflin, Stanley Tucci, Woody Harrelson
Film: USA, sci-fi, dobrodružný, 135 minút, slovenské titulky
Vstupné: 4,- eur
 
25.11.2015 (streda), 20:00, MP 12
Filmový klub: ZBRUSU NOVÝ ZÁKON
Boh existuje. Žije v Bruseli, je poriadne neznesiteľný a celý deň len sedí za počítačom. Jeho syna už poznáte, tak sa pozrieme na jeho dcéru. Režisér filmu Pán Nikto prichádza do kín s komédiou postavenou na skvelom scenári, ktorá pracuje ako s poetickými a vizuálne uhrančivými pasážami, tak šikovnou situačnou komikou.
Réžia: Jaco van Dormael, Uvádza: ASFK
Hrajú: Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, Yolande Moreau, Anna Tenta
Film: BEL,FRA, LUX, komédia, 113. Minút, české titulky
Vstupné: 3/2,- eur člen FK
 
26.11.2015 (štvrtok), 20:00, MP 12
OTCOVIA A DCÉRY
Jack Davis (Russell Crowe) sa musí po tragickej smrti svojej manželky sám postarať o ich päťročnú dcérku Katie (Kylie Rogers). Jack je slávny spisovateľ, držiteľ Pulitzerovej ceny, ktorý po smrti manželky trpí depresiami a duševnou poruchou. Po smrti ženy zvádza boj nielen so zdravotnými problémami, ale aj s výchovou svojej dcéry, ktorú nadovšetko miluje. O 25 let neskôr. V dospelosti Katie (Amanda Seyfried) žije promiskuitný život na Manhattane. Neustále sa konfrontuje s minulosťou , bojuje s vnútornými démonmi, ktorí ju prenasledujú od jej problematického detstva. Záchrannú ruku jej podá mladý muž Cameron (Aaron Paul)... Film Otcovia a dcéry zachytáva vzťah dieťaťa a rodiča, ktorí napriek starým krivdám , ktoré počas života utŕžili, sa snažia znovu k sebe nájsť cestu...
Réžia: Gabriele Muccino, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Aaron Paul, Amanda Seyfried, Diane Kruger, Russell Crowe
Film: ITA, USA, dráma, 116 minút, slovenský dabing
Vstupné: 4,- eur
 
27.11.2015 (piatok), 20:00, MP  15
29.11.2015 (nedeľa), 17:30
BLACK MASS: ŠPINAVÁ DOHODA
Detektívka Black Mass vychádza zo skutočných udalostí, v Bostone, ktorému v sedemdesiatych rokoch viacmenej šéfoval gangster Whitey Bulger. Ten vyrastal s Johnnym Connollym, z ktorého sa stal agent FBI a nezabudli na seba ani v dospelosti. Whitey dával Johnnymu tipy na konkurenciu, ktorú potom on zatváral do väzenia. Policajta povýšili a gangster sa zbavil problémov na ulici. Jedného dňa sa im to ale celé trochu vymklo spod kontroly, keď boli nájdené mŕtvoly. Bulger sa dostal na zoznam desiatich najhľadanejších ľudí FBI...
Réžia: Scott Cooper , Uvádza: Continental film
Hrajú: Benedict Cumberbatch, Corey Stoll, Dakota Johnson, Johnny Depp, Juno Temple, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard
Film: USA, akcia, dráma, krimi, 122 minút, slovenské titulky
Vstupné: 4,- eur
 
28.11.2015 (sobota), 17:45, MP 15
PRI MORI
Pred desiatimi rokmi úspešne predal hviezdny pár Brad Pitt a Angelina Jolie vzájomne fungujúcu chémiu v akčnej komédii Pán a Pani Smithovci. V romantickej dráme Pri mori sa na tento pomerne tenký ľad vybrali opäť. Zložitejšie to mali nie len vďaka tomu, že si vybrali príbeh o rozpadávajúcom sa manželstve, ale aj preto, že ho Angelina sama napísala a režírovala. Do malebného francúzskeho prímorského letoviska prichádza americký manželský pár. Spisovateľ Roland (Brad Pitt) tu chce nájsť silu, kľud a inšpiráciu pre napísanie svoje ďalšej knihy. Naopak jeho manželka Vanessa (Angelina Jolie) vlastne ani netuší, čo tu robí. Ich manželstvo sa behom rokov premenilo v mierne toxický vzťah, kde sú radšej sami ako s tým druhým, Vanessa na terase ich letného bytu, Roland v bare s miestnymi obyvateľmi. Partnerské dusno zmierni príchod mladých novomanželov (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), ktorí sa usadia v susedskom byte a Rolandovi a Vanesse pripomenú aké to medzi nimi bolo na začiatku. Ukáže sa, že obaja mladí ľudia sa môžu stať katalyzátorom, ktorý vzťah Rolanda a Vanessy buď definitívne zničí, alebo ho pomôže zachrániť. ,,Najťažšie samozrejme bolo, keď som režírovala sama seba počas hádky s Bradom a nútila som ho, aby bol na mňa nepríjemný, alebo keď som sa ja hnusne chovala k nemu. Potom sme si robili srandu, že pri natáčaní týchto scén ostatní členovia štábu nevedeli, kam s očami,“ hovorí režisérka. Tá mala doposiaľ vo svojej režijnej filmografii dva vojnové filmy, V zemi krvi a medu a Nezlomný.
Réžia: Angelina Jolie Pitt, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Angelina Jolie Pitt, Brad Pitt, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud
Film: USA, romantický, dráma, 122 minút, české titulky
Vstupné: 4,- eur
 
28. - 29.11.2015 (sobota, nedeľa), 20:00, MP 12
VICTOR FRANKENSTEIN
Viktor von Frankenstein (James McAvoy) a Igor (Daniel Radcliffe) sa bok po boku predstavujú v originálnom novom spracovaní klasického románu z 19. storočia od Mary Shelley. Príbeh podávaný z Igorovho pohľadu odhaľuje temný pôvod problémového mladého asistenta, jeho zoznámenie sa a následné priateľstvo s mladým študentom medicíny, Viktorom von Frankensteinom. Neopomína ani skutočnosť, že Igor sa stal očitým svedkom premeny Frankensteina na bytosť, ktorá sa stala zdrojom mnohých povestí a legiend.
Réžia: Paul McGuigan, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: James McAvoy, Daniel Radcliffe, Andrew Scott, Freddie Fox, Charles Dance, Jessica Brown Findlay, Louise Brealey, Mark Gatiss
Film: USA, horor, sci-fi, dráma, 109 minút, slovenské titulky
Vstupné: 4,- eur
 
Zdroj: MsKS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?