Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Spravodajstvo

Janka Feketeová: „Nikdy som nepochybovala o tom, že sa k divadelníkom opäť vrátim“

Publikované Sala Online, 04.06.2015 - 16:26

Janka Feketeová je mladá mamina dvoch dcér. Šaľania ju majú možnosť poznať aj z pôsobenia v divadelnom súbore Materinky, kde aktuálne účinkuje v predstavení Ako Zajko do Afriky putoval. Okrem divadla sa v ostatnom období venuje aj organizovaniu rôznych podujatí – besied či prednášok. Viac nám o sebe prezradila v rozhovore:

 

V súčasnosti sa intenzívne venuješ divadlu, pôsobíš v divadelnom súbore Materinky. Kedy si s divadlom začala  a kedy si si uvedomila, že to je to, čo Ťa baví?

Divadlu sa venujem od svojich 9-10 rokov kedy som začínala v DDS Úsmev pod vedením Valentína Kozaňáka a Romana Hatalu. Prišli raz na ZŠ a robili výber detí a kedže som mala vždy podrezaný jazyk a nehanbila som sa, skúsila som to. Hneď sa mi zapáčil ten pocit, keď človek stojí na javisku.:) Našla som to, čo ma napĺňalo.:)

Pamätám si, že prvú hru čo sme nacvičovali sa gúľali také veľké pneumatiky po javisku a niektorí boli mravce :D .... mne sa vždy ušla postava utiahnutej, zakríknutej dievčinky zo sociálne slabšej rodiny.:)   Zažila som s divadlom počas celého detstva i dospievania veľa vecí a neviem si predstaviť, že by nebol mojou súčasťou.:)

Mala som síce 7 rokov pauzu, keď som bola v Írsku, ale nikdy som nepochybovala o tom,  že sa k divadelníkom opäť vrátim.:)  Sú mojou druhou rodinou a rodina sa predsa neopúšťa.:)

 

V súčasnosti hráš hlavnú úlohu v predstavení Ako Zajko do Afriky putoval, ktorá je úspešná nielen medzi divákmi, ale ju ocenili aj odborníci. Ako sa Ti hrá postava Zajkuľky?

:) Postava Zajkuľky Labky nie je hlavná.:) Tou je Zajko Zúbik z Chytrákova v podaní Peťka Ponyu a ja som jeho milá. Labka je tichá milujúca zajačica, ktorá stojí stále pri svojom zajkovi, pretože ho veľmi ľúbi. Napriek tomu, že ju zajko vymení za slávu a moc, ona sa pokúša získať ho nazad aby pochopil, čo je na svete dôležité...Stotožniť sa s postavou Zajkuľky  nebolo na začiatku jednoduché, keďže Labka je naozaj velmi tichá čo ja teda nie som.:)  Ďaľšou vecou bol spev, ktorý mne nikdy nešiel a v tejto hre sa spieva veľa....Chce to veľa veľa trénovania a na to nie je čas....Preto mi v speve prepožičala hlas Veronika Mondočková, za čo jej ďakujem:)  Momentálne sa pripravujeme na celoslovenskú súťaž do Rimavskej Soboty kde budeme vsetci naživo hrať na hudobné nástroje a samozrejme aj spievať....Teda všetci, okrem mňa.:) Ja budem text hovoriť do melódie ...

 

Z predstavenia Ako Zajko do Afriky putoval

 

Aké máš plány s divadlom? Máš nejakú vysnívanú rolu, ktorú by si si chcela zahrať?

Tak táto otázka je dobrá:) Nikdy som nemala žiadne prehnané ambície v divadle, beriem ho ako svoj koníček a to mi stačí.:) Myslím si, že som dosť sebakritická a viem na čo mám a na čo nie.:) Takže moje herecké skúsenosti a danosti úplne postačia v tejto rovine akú robím momentálne.:)  Ale ak by sa podarilo, veľmi rada by som si zahrala v dobrej komédii.:)

 

K divadlu inklinujú aj Tvoje dievčatá. Ako vidíš ich budúcnosť v tejto oblasti?

Áno, snažím sa ich vždy zobrať so sebou na naše predstavenia, hlavne staršiu Martinku , ktorá chodí aj na naše skúšky s Materinkami. Neviem však povedať, či nájde takú istú záľubu v divadle ako ja. Doma je riadna herečka, ale v divadle, sa často hlavne keď som s ňou zahanbí. Naopak v škôlke, keď nacvičovali program, tak sa teda riadne predvádzala.:) Takže uvidíme ako sa to vyvinie. Mladšia Zuzanka si myslím, že bude určite chcieť hrať divadlo.:) Je ako ja keď som bola malá....všade je a hlavne ju všade počuť.:)

 

V ostatnom období sa venuješ aj organizácii podujatí. Ako si sa k tomu dostala?

Keď som dočítala prvý Šlabikár šťastia od Paľka Hiraxa Baričáka, povedala som si, že toto si musí prečítať veľa mojich známych a nakúpila som skoro všetkým priateľom a rodine túto pre mňa Bibliu. Nestačilo mi to a chcela som, aby aj iní počuli že na veci sa dá pozerať aj inak.:) Dočítala som sa, že Paľko chodí po čítačkách po celom Slovensku a napísala som mu aby navštívil aj našu Šaľu.:) A už to šlo..... Spriatelili sme sa a spoznala som vďaka nemu veľmi veľa krásnych ľudí, s ktorými teraz tiež spolupracujem a snažím sa ich dotiahnuť aj do Šale.:)  Tak to bolo aj s Jankom Martonom, ktorý tu bol pred dvoma týždňami. Prednášku Ako zvládať detský hnev s Mgr.K.Kernovou som robila so Žanetkou Gužíkovou, ktorá prišla s týmto nápadom keďže pozná p.Kernovú. Bolo to niečo nové a musím povedať, že ma to nakoplo, urobiť takýchto prednášok viac.

 

 

Pavol Hirax Barinčák

 

Máš za sebou viacero úspešných podujatí. Ktoré z nich bolo pre Teba to naj?

Všetky sa mi veľmi páčili. Každé jedno malo svoju dušu a každé ma posunulo niekam ďalej.:) Ale jednoznačne čítačka s Palim Hiraxom Baričákom bola pre mňa najsilnejšia. Asi aj preto, že som na ňu najdlhšie čakala a bola PRVÁ.:) Nevedela som vôbec čo mám čakať a bola som neuveriteľne prekvapená. Milujem tú obrovskú energiu čo mi každá takáto akcia dá. Neviem to ani popísať. To je závislosť a aj preto to robím.:)

 

Ktorým smerom by si sa chcela v tejto oblasti vybrať?

Pravdu povediac, nepremýšľam nad tým. Keď ma niekto alebo niečo zaujme a budem si myslieť, že to zaujme aj širšiu verejnosť, niečo opäť zorganizujem.

 

Čo chystáš na najbližšie obdobie?

:) Veci by sa nemali prezrádzať.... ale......:) Teraz v lete na Kultúrne leto by mal prísť Jurko Ďuri Hnilica,  aby nám zahral svoje nádherné pesničky, ktoré pohladia každú jednu dušu a zanechajú veľkú stopu! A koncom septembra príde do Šale opäť Paľko Hirax Baričák.

 ......a v zime mám tiež žolíka v rukáve.:) Budem určite včas informovať.:)

 

Ako Zajko do Afriky putoval


Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?