Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Kultúra

Program Kina DK Šaľa na august

Publikované Sala Online, 21.07.2015 - 13:19
5. - 6.8.2015 (streda, štvrtok), 18:00, MP
Malý Dráčik
Dráčik Kokosík a jeho kamarát Oskar sa narodili na Dračom ostrove, avšak sú iní ako ostatní. Kokosík je lietajúci drak, ktorý nelieta a Oskar je drak-mäsožravec, ktorý sa stal vegetariánom. Spoločne s vynaliezavou dikobrazkou Matildou musia zachrániť ostrov pred nebezpečnou sopkou, ktorá sa po rokoch odrazu prebudila. To však bude možné iba vtedy, ak draci všetkých veľkostí a farieb uzavrú medzi sebou mier a spoja sily k záchrane ich nádherného ostrova.
Réžia: N. Wels, H. Weiland
Hrajú: Claudia Michelsen, Max von der Groeben, Carolin Kebekus, Dustin Semmelrogge
Film: Nemecko, animovaný, 80 min., slovenský dabing
Vstupné: 4 €
 
5.8.2015 (streda),  20:00, MP
Filmový klub: Trabantom až na koniec sveta
Cestovateľovi Danovi Přibáňovi a jeho partii nestačilo, že dokázali nemožné, keď prešli Trabantom Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli sa vypraviť sa na náročnejšiu cestu 21 124 kilometrov naprieč Južnou Amerikou, až na koniec sveta. A aby to nebolo veľmi jednoduché, tentokrát nepôjdu len Trabantom. Dva Trabanty, poľský Fiat a Jawa 250 z roku 1957 sa namiesto toho vydáva naproti tomu najnáročnejšiemu čo sa dá v Južnej Amerike. Nájsť Amazonský prales, päťtisícové priesmyky, púšte a oceán. Táto šialená jazda rozhodne nie je bezstarostná, je ale fascinujúca a zábavná. Ako sa dokáže zniesť osem ľudí z troch zemí, ktorí sa navzájom takmer nepoznajú, štyri mesiace v žltých ponorkách? Tá najväčšia výzva nie je vonku ale vnútri.
Réžia: Dan Přibán
Hrajú: Dan Přibán, Aleš Vašíček, Marek Slobodník, Tomasz Turchan, Radoslav Jona, Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil, Zdeněk Krátký, David Novotný
Film: Česko, dokumentárny, 98 min, originálna verzia
Vstupné: 4 €
 
6.8.2015 (štvrtok),  20:00, MP12
Iracionálny muž
Profesor filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) prechádza existenciálnou krízou a nedarí sa mu nájsť zmysel života, jeho slovami: „Nedokážem si spomenúť prečo žijem“. Obrat nastáva po stretnutí s jednou jeho študentkou (Emma Stone), do ktorej sa zamiluje.
Réžia: Woody Allen, Uvádza: MagicBox
Hrajú: Emma Stone, Joaquin Phoenix, Parker Posey, Jamie Blackley, Ben Rosenfield
Film: USA, mysteriózny, 96 min., české titulky
Vstupné: 4 €
 
7.- 9. 8. 2015 (piatok, sobota, nedeľa), 20:00, MP 12
Mission Impossible: Národ grázlov
Štátnym úradníkom sa nepáčia neortodoxné pracovné metódy tajnej vládnej služby IMF (Impossible Mission Force), preto ju rozpustia a jej šéfa Ethana Hunta chcú hnať k zodpovednosti. Medzitým sa o slovo začína hlásiť mýtická organizácia Syndikát, ktorej členmi sú bývalí agenti. Ich cieľom je prostredníctvom riadených teroristických útokov zaviesť trochu iný svetový poriadok. Aj keď Hunt nemá proti Syndikátu oficiálne poverenie a pohybuje sa v ilegalite, zhromaždí svojich skúseným kamarátov (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokúsia sa týchto profesionálnych teroristov zastaviť. Pomáha mu aj krásna britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), ktorá má jedinú vadu na kráse- nedá sa jej úplne veriť, pretože je veľmi pravdepodobné, že pracuje pre druhú stranu. Ethan Hunt (Tom Cruise) je zvyknutý vyrážať na misie, ktorých úspešne splnenie je priam nemožné. Pod vedením režiséra Christophera McQuarieho (Jack Reacher) ide znova po krku tým najväčším grázlom súčasného sveta. A ako je jeho dobrým zvykom, väčšinu kaskadérskych scén točil Tom Cruise sám a bez dabléra.
Réžia: Christopher McQuarrie , Scenár: Christopher McQuarrie , Uvádza: Barracuda Movie
Hrajú: Tom Cruise, Simon Pegg, Alec Baldwin, America Olivo, Jeremy Renner, Rebecca Ferguson, Ving Rhames
Film: USA, akčný, dobrodružný, thriller,  120 min., české titulky
Vstupné: 4 €
 
12. - 13.8.2015 (streda, štvrtok), 20:00, MP 12
Nesmrteľný
Priemyselný magnát, miliardár Damian Hale (držiteľ Oscara Ben Kingsley) už dlho ovláda svoj svet, v ktorom zo svojej newyorskej operačnej základne majstrovsky rozohráva mocenskú hru. Po vzájomnom odcudzení so svojou dcérou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery, seriál Panstvo Downton), má Damian naozajstný vzťah len k svojmu celoživotnému priateľovi a pravej ruke Martinovi O'Neil (Victor Garber). Ale diagnóza nevyliečiteľné rakoviny prinúti Damiana podstúpiť radikálny lekársky zákrok, "odpútanie", ktorý pre neho zvráti beh času.
Réžia: Tarsem Singh 
Hrajú: Ben Kingsley, Natalie Martinez, Ryan Reynolds
Film: USA, thriler, sci-fi, dráma, české titulky
Vstupné: 4 €
 
14. - 15.-16.8.2015 (piatok, sobota, nedeľa), 20:00, MP 12
Fantastická štvorka
Počas neúspešného pokusu o teleportáciu získajú štyria mladí vedci špecifické superschopnosti, ktoré sa im budú hodiť v boji proti tyranovi, ktorý má v úmysle ovládnuť svet .
Réžia: Josh Trank ,
Scenár: Jeremy Slater, Josh Trank, Simon Kinberg  
Hrajú: Jamie Bell, Kate Mara, Michael B. Jordan, Miles Teller
Film: USA, sci-fi, akčný, dobrodružný, český dabing
Vstupné: 4 €
 
19.8.2015 (streda), 20:00, MP 12
Filmový klub: Amy
Prvý autorizovaný dokument o vzostupoch a pádoch speváčky Amy Winehouse, ktorá na začiatku tisícročia jediným albumom prepísala dejiny popovej hudby.
Réžia: Asif Kapadia
Hrajú: Amy Winehouse (a.z.), Mark Ronson, Tony Bennett, Pete Doherty
Film: GBR, dokumentárny, 127 min., slovenské titulky
Vstupné: 4 €
 
20.8.2015 (štvrtok), 20:00,  MP12
Krycie meno u.n.c.l.e.
Opät sa stretávame s dvomi špičkovými agentmi organizácie U.N.C.L.E (United Network Command for Law Enforcement). Američan Napoleon Solo (Henry Cavill) a Rus Illya Kuryakin (Armie Hammer) bojujú proti všetkým zločincom, ktorí ohrozujú svet. Príbeh sa odohráva na počiatku šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia, na vrchole studenej vojny. Agent CIA Solo a agent KGB Kuryakin bojujú proti záhadnej zločineckej organizácii, ktorá si podmaňuje svet prostredníctvom šírenia jadrových zbraní a rôznych moderných technológií. Kľúčom ku nájdeniu hlavných vinníkov je dcéra nemeckého vedca. Začína súboj s časom, aby sa zabránilo celolosvetovej katastrofe.
Réžia: Guy Ritchie
Hrajú: Alicia Vikander, Armie Hammer, Elizabeth Debicki, Henry Cavill, Hugh Grant, Jared Harris
Film: USA, akčný, komédia, dobrodružný, 116 min., slovenské titulky
Vstupné: 4 €
 
21.- 22.-23.8.2015 (piatok, sobota, nedeľa),  18:00,  MP
V hlave
Obdobie dospievania môže byť veľmi komplikované a Riley, ktorá je vytrhnutá zo svojho starého života na americkom Stredozápade po tom, čo sa jej otec musí kvôli novému zamestnaniu presťahovať do San Francisca, nie je žiadnou výnimkou. Rovnako ako my všetci, aj Riley je ovládaná svojimi emóciami - eufóriou, strachom, zlosťou, nechuťou a depkou. V pôvodnom filme spoločnosti Disney Pixar V hlave nás zavedie do tých najpozoruhodnejších miest, aké vôbec môžu existovať - do ľudskej mysle.
Réžia: Pete Docter
Hrajú: Diane Lane, Amy Poehler, Mindy Kaling, Bill Hader
Film: USA, animovaný, komédia, 102 min., slovenský dabing
Vstupné: 4 €
 
21.- 22.-23.8.2015 (piatok, sobota, nedeľa), 20:00,  MP12
RYTMUS: Sídliskový sen
Prvé reakcie divákov po zhliadnutí filmu na kontrolných projekciách sú vzácne rovnaké. Silné emócie, výraz prekvapenia, že videli niečo neočakávané a potom vzápätí otázka: “To vám Rytmus dovolí zverejniť?” Film teda určite nie je pomníčkom Rytmusovej “slávy”, ani retrospektíva jeho tvorby, ani nič načo je divák zvyknutý z filmov o zaslúžilých umelcoch. Filmom odkrývame zložité vzťahy rodiny, ktorých je v Čechách a na Slovensku stále viac. Rodiny, kde každý jej člen má iné priezvisko, kde musíte používať prívlastky nevlastný, vlastný či biologický ale najmä rodiny, ktorá 38 rokov zápasí s rasizmom okolia ale paradoxne aj s láskou v jej vnútri. Napriek tomu sa z rómskeho čašníka vyrastajúceho v “gádžovskej” rodine stala za 8 rokov nakrúcania filmu známa osobnosť, idol mládeže. Vydáva albumy v desaťtisícových nákladoch, bol porotca Superstar a na internete jeho videá zhliadlo viac ako 200 miliónov užívateľov. Intímne spovede Rytmusových najbližších vykreslia komplikovanú skladačku jeho komplikovanej osobnosti. V Rytmusom živote si mnohí z vás nájdu aj ten svoj príbeh. Pochopia, že sídliskový sen nie je o drahých autách, retázkach a hodzinách, ale o niečom úplne inom.
Réžia: Miro Drobný 
Hrajú: sen, usilovnosť, gény a vôľa, texty životných skladieb Rytmusa, 8rokov života Patrika „Rytmusa“ Vrbovského, rodina Patrika,neznáma hotelová izba kdesi, sídlisko Adama Trajana, Piešťany ...
Film: SVK, dokument, hudobný, 90 min., originálna verzia
Vstupné 4 €
 
26.8.2015 (streda), 20:00,  MP12
Vykoľajená
Nová komédia režiséra Judda Apatowa sľubuje veľmi drsný humor.
Réžia: Judd Apatow
Hrajú: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Colin Quinn, John Cena, LeBron James, LeBron James, Tilda Swinton
Film: USA, komédia, 122 min., české titulky
Vstupné: 4 €
 
27.8.2015 (štvrtok), 20:00,  MP 12
Darček
Môžete naozaj prejsť celým životom a nikdy nikomu neublížiť? Niekedy si toho totiž ani nemusíte všimnúť, neuvedomíte si to ... ale niekde môže byť niekto, kto vám nikdy nezabudne ani neodpustí. Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) sú mladý manželský pár, ktorého život sa odohráva presne podľa predstáv a plánov. A to až do dňa, keď náhodne stretnú Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávneho známeho zo strednej školy. Od tej chvíle sa ich budúcnosť začína pomaly ale isto rozbiehať po desivom a šialenom tobogane. Po niekoľkých ďalších náhodných stretnutiach a nečakaných návštevách Simon a Robin začínajú byť z Gordova správania a slov znepokojení. A navyše sa začnú objavovať záhadné dary, vďaka ktorým sa odkrývajú podivne tajomstva z minulosti. A Robyn sa tak nielen dozvedá znepokojujúcu pravdu o tom, čo sa odohralo pred dvadsiatimi rokmi medzi Simonom a Gordonom, ale predovšetkým stojí pred nečakanými otázkami. Ako dobre naozaj poznáme nám najbližších ľudí? Je dávna minulosť navždy už len minulosťou?
Réžia: Joel Edgerton
Hrajú: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Busy Philipps
Film: USA, horor, triler, psychologický, mysteriózny, 110 min., české titulky
Vstupné: 4 €
 
28.8. a 30.8.2015 (piatok, nedeľa), 20:00, MP
Sedem zhavranených bratov
Bolo raz jedno kráľovstvo, o ktorom by sa dalo rozprávať. A tiež kráľovská rodina, o ktorej by sa dalo všeličo povedať. Samozrejme tu bola čarodejnica, ktorá bývala v lese a tá len bola zaujímavá. Tiež tu bola dedina a v nej veľa ďalších ľudí a osudov. Tých príbehov by mohlo byť tisíc, ale náš príbeh je o slovách, ktoré môžu byť silnejšie než meč, jedovatejšie než hadie pohryznutie, ale tiež cennejšie než zlato a drahokamy. Je o slovách, ktoré je potrebné vysloviť opatrne, ako pekár kladie nakysnuté bochníky do pece... A práve sem, uprostred mnohých zamotaných príbehov a do vône čerstvo upečených buchiet sa jedného dňa narodila Bohdanka, ktorej vyrieknutá kliatba zakliala jej sedem urastených bratov na havranov. Odvážna dievčina sa rozhodne, že svojich bratov zachráni. Môže to však urobiť len ona sama, podľa rád starej bylinkárky. Natrhať žihľavu, urobiť z nej priadzu a ušiť sedem košieľ pre jej sedem zhavranelých bratov. Kým však kliatbu zlomí, postretne mnohých, ktorí jej budú stáť v ceste a mnohých ktorí ju budú na ceste k vyslobodeniu bratov sprevádzať. Rozprávka na motívy Pavla Dobšinského.
Réžia: Alice Nellis ,
Scenár: Alice Nellis
Hrajú: Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazský ml., Csongor Cassai, Jana Oľhová, Kristína Svarinská, Marián Geišberg, Matej Marušin, Václav Neužil, Zuzana Bydžovská
Film:Česko/Slovensko, rozprávka, 85 min., slovenská verzia
Vstupné:4 €
 
Zdroj: MsKS Šaľa
 

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?