Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na október

Publikované Sala Online, 28.09.2016 - 20:01
1.-2.10.2016  (sobota, nedeľa), 16:00, MP                                     
Bociany
Bociany nosia deti... alebo to tak aspoň bolo. Teraz doručujú balíky pre globálneho internetového giganta Cornestore.com . Junior, najlepší bocianí doručovateľ spoločnosti, má byť povýšený, náhodne však aktivuje stroj na výrobu detí, ktorý vyprodukuje rozkošné dievčatko. Zúfalo sa snaží doručiť tento balík bez problémov, než to prekukne šéf . Junior a jeho priateľ Tulip , jediný človek na Bocianej hore, tak preteká s časom a pokúša sa o svoju vôbec prvú dodávku dieťaťa.
Réžia: Nicholas Stoller, Doug Sweetland, Uvádza: Continental film
Hrajú: Andy Samberg, Kelsey Grammer, Keegan-Michael Key
Film: USA, rodinný, animovaný, komédia, 90 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR
 
1.10.2016  (sobota), 20:00, 15+
Muž v temnote
Partia mladých zlodejov sa vláme do domu starého, slepého muža v domnení, že im prejde perfektný zločin. Nemôžu sa však mýliť viac...
Réžia: Fede Alvarez, Uvádza: ITA film
Hrajú: Dylan Minnette, Stephen Lang, Daniel Zovatto, Jane Levy
Film: USA, horor, triler, 88 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
2.10. a 6.10.2016  (nedeľa a štvrtok), 20:00, 15+
Deepwater horizon: More v plameňoch
Akčný thriller nakrútený podľa skutočnej udalosti o ropnej plošine, ktorá sa následkom veľkej explózie potopila a spôsobila najväčšie ropné zamorenie v americkej histórii.
Réžia: Peter Berg, Uvádza: Forum film
Hrajú: Mark Wahlberg, Dylan O'Brien, Kate Hudson, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Joe Chrest, Chris Ashworth, J.D. Evermore, Deneen Tyler, Nazeema Bartek, Devin Posey, Ethan Suplee, Robert Segari, Jason Kirkpatrick, Garrett Kruithof, Douglas M. Griffin, John L. Armijo, Brad Leland, Ilan Srulovicz, James DuMont, Chris Angerdina
Film: USA, triler, akcia, dráma, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
7.10.2016  (piatok), 17:30, MP        
Deväť životov pána Fúzika
   
Tom Brand je milionář a velmi úspěšný podnikatel na vrcholu své kariéry. Rodina si ho tak doma příliš neužije. Když si jeho dcerka přeje k 11. narozeninám kočku, Tom netuší, že ho čeká doslova životní změna. Po autonehodě se totiž ocitá v kočičím těle…
Réžia: Barry Sonnenfeld, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Jennifer Garner, Robbie Amell, Kevin Spacey, Christopher Walken, Malina Weissman, Mark Consuelos, Teddy Sears, Nathaly Thibault, Tristan D. Lalla, Jay Patterson, Cheryl Hines
Film: AUS, FRA, USA, rodinný, komédia, 98 minút, ČD
Vstupné: 4,- EUR
 
7.10.2016  (piatok), 20:00, 12+
Prázdniny v Provence
Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství.
Réžia: Vladimír Michálek, Uvádza: Bontonfilm
Film: CZE, komédia, 95 minút, ČV
Vstupné: 4,- EUR
 
8.-9.10.2016  (sobota, nedeľa), 16:00, 12+  
Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej
Nezabudnuteľný filmový zážitok sľubuje ďalší snímok z dielne vizionárskeho režiséra Tima Burtona podľa rovnomenného úspešného románu. Vďaka tajomným stopám, ktoré Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvo iných svetov a doby, Jake objaví čarovné miesto, známe ako domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej.
Réžia: Tim Burton, Uvádza: Cinemart
Hrajú: Eva Green, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield, Ella Purnell, Allison Janney, Chris O'Dowd, Terence Stamp, Rupert Everett, Milo Parker, Kim Dickens, Judi Dench, Ella Wahlestedt, Pixie Davies, O-Lan Jones, Scott Handy, Nicholas Amer, Jason Redshaw, Patricia Winker
Film: USA, fantasy, 110 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR
 
8.10.2016  (sobota), 20:00, 15+
Pirko
Martina alias Shakira vyrástla v detskom domove. Svojich biologických rodičov nikdy nepoznala, predstavy o svete tam „vonku“ nasávala z televíznych seriálov. A potom konečne nadišiel deň jej osemnástych narodenín. Vyslobodenie a vstupenka do vysnívaného života, pár peňazí v obálke a amulet od kamarádky na krku. S hlavou plnou naivných predstáv vyrazila do veľkého sveta, v prvom rade však za Romanom, láskou z decáku. Život nabral rýchly spád... a prišiel pád. Roman ju zatiahol do partičky zhulených mladých bezdomovcov, zlodejíčkov a kšeftárov, nakoniec ju sám predal pasákom. Blonďatý operený anjel sa stal len perspektívnym zdrojom príjmov. Podľa toho sa s Martinou aj zaobchádzalo. Hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť… A potom konečne útek. A nádej. Martina s obdivuhodnou urputnosťou bojuje o svoju šancu na šťastie... a nájde ho tam, kde by to asi málokto čakal. Slovo režisérov a producentov: Naším zámerom bolo natočiť film o dievčine, ktorú nezlomí ani pád na úplné dno, a zároveň autenticky zachytiť realitu odvrátenej strany života vo veľkom meste – so všetkou krutosťou, iróniou a čiernym humorom, ktorý k nej patrí. Deti zneužívané, týrané, odložené… Správajú sa asociálne, pretože to inak nevedia a ani nemôžu vedieť. Keď sa im človek dokáže priblížiť, zistí, že aj ony chcú žiť „správne“, ibaže nevedia ako. Často sú to práve deti z detských domovov, ktoré sa nevedia prispôsobiť a zaradiť – po dosiahnutí plnoletosti nemajú kam ísť, nevedia, ako žiť, nevedia si nájsť prácu. Stávají sa veľmi často obeťami parazitných skupín, ktoré ich zneužívajú. Taký je aj príbeh hlavnej hrdinky Martiny, ktorá odchádza z detského domova s úplne skreslenou predstavou o realite sveta „vonku“. Pirko je inšpirované skutočnými osudmi zneužívaných dievčat. Snažili sme sa verne zachytiť faktické reálie, situácie, postavy, ale zároveň neskĺznuť k dokumentárnemu prepisu reality, vyvarovať sa falošného súcitu či príkras. Pirko je totiž predovšetkým dramatickým príbehom teenagerky, ktorá svojím odhodlaním a bojovnosťou zachráni nielen seba, ale tiež svoje kamarátky, aby už nemuseli prejsť rovnakým peklom ako ona. Film Pirko vznikal 28 natáčacích dní v mesiacoch september – november 2015, na Slovensku a v Česku. Jeho spracovaním sme chceli vzdať hold Americkej kinematografii sedemdesiatych rokov, aj preto je natočenýna sférické sklá vo formáte cinemascope. Lucia a Petr Klein Svoboda Hlavnú postavu, Martinu alias Shakiru, bravúrne stvárnila mladá slovenská herečka Dominika Zeleníková. Okrem Dominiky, ktorej výkon vo filme Pirko je viac než vierohodný, vo filme uvidíme napríklad Bolka Polívku či Luciu Klein-Svobodu (ktorá film zároveň režírovala), ale aj množstvo nehercov, ktorí svojimi výkonmi dodávajú filmu punc výnimočnosti. Výnimočný film oslovuje výnimočných ľudí. Príbeh filmu Pirko zasiahol napríklad aj kráľa slovenského rapu, Patrika RYTMUSA Vrbovského, ktorý do filmu poskytol niekoľko svojich skladieb.
Réžia: Lucia a Petr Klein Svoboda, Uvádza: Bontonfilm
Film: CZE, SVK, dráma, 92 minút, OR
Vstupné: 4,- EUR
 
9.10.2016  (nedeľa), 20:00, 15+
Dievča vo vlaku
Rachel každé ráno cestuje tým istým vlakom do Londýna. Vie, že pri jednom návestidle spoj vždy zastaví a že si chvíľu môže prezerať domy s malými záhradkami. Dokonca má pocit, akoby obyvateľov jedného z nich už poznala. Až kým sa jej to nevypomstí.
Réžia: Tate Taylor, Uvádza: Forum film
Hrajú: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Édgar Ramírez, Allison Janney, Lisa Kudrow, Laura Prepon, Marko Caka, Mauricio Ovalle
Film: USA, triler, mysteriózny, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
12.10.2016  (streda), 20:00, 15+
FK: Komorná
Šľachtičná Hideko žije v ústraní na vidieckom panstve so svojím strýkom a poručníkom. Chlipný strýko vychováva Hideko prísnou rukou a čaká až dospeje, aby si ju mohol zobrať a zmocniť sa jej bohatstva. V dome sa však objavuje podvodník, ktorý zosnuje príchod mladej komornej Sookee, v skutočnosti chudobnej vreckárky, ktorá mu má pomôcť nešťastnú Hideko zviesť. Dobre premyslený plán ale začína mariť vášeň, ktorá medzi dvoma dievčatami zahorí. Čoskoro navyše prestáva byť jasné, kto koho v skutočnosti podvádza. Príbeh bestselleru Zlodejka spisovateľky Sarah Waters do japonsko-kórejských reálií 30. rokov 20. storočia previedol jeden z najvýraznejších juhokórejských režisérov súčasnosti Park Chan-wook a vytvoril dynamický thriller plný zvratov prešpikovaný podmanivou erotickú atmosférou.
Réžia: Park Chan-Wook, Uvádza: ASFK
Film: KOR, triler, 145 minút, ČT
Vstupné: 3,- /2,- EUR člen FK
 
13.10.2016  (štvrtok), 20:00, 12+
The Beatles: Eight days a week – The touring years
Oskarový režisér Ron Howard vás vezme na nevšednú cestu s najslávnejšou skupinou všetkých čias, THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachytáva obdobie ich koncertných rokov 1962-1966 z perspektívy samotných členov The Beatles. Z bezprostrednej blízkosti sa stanete svedkami toho, ako tieto udalosti ovplyvnili každého z členov The Beatles – ich vzťahy, hudobný vývoj, životný štýl a vyrovnávanie sa so slávou. Zažite historické momenty, ktoré premenili hudbu na čosi nadčasové a absolútne.
Réžia: Ron Howard, Uvádza: ITA film
Hrajú: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr
Film: GBR, USA, dokument, 100 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
14.10.2016  (piatok), 20:00, 12+
Zilionári
Vojnový veterán, pracujúci ako nočná ostraha vo firme zaoberajúcej sa výrobou obrnených vozidiel, zorganizuje jednu z najväčších bankových lúpeží v amerických dejinách. Je však podvedený svojim tímom, ktorý ho nechá napospas osudu v Mexiku, odkiaľ musí s plánom pomsty utekať pred zákonom.
Uvádza: Forum film
Film: USA, akcia, komédia, 112 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
15.-16.10.2016  (sobota, nedeľa), 16:00, MP
Kubo a kúzelný meč
Kubo je úplne normálny teenager, ktorý žije obyčajný život v rodnej dedine. Jedného dňa mu na dvere zaklopú temní démoni zo záhrobia, ktorých dokáže zahnať len Kubova mimoriadna odvaha a kompletná magická výzbroj jeho otca, o ktorom Kubo zistí, že býval legendárnym samurajom.
Réžia: Travis Knight, Uvádza: Cinemart
Film: USA, rodinný, animovaný, fantasy, 112 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR
 
15.-16.10.2016  (sobota, nedeľa), 20:00, 15+
Inferno
Tom Hanks sa vracia v role Roberta Langdona, aby rozlúštil ďalšiu zo série pozoruhodných záhad. Strhujúci triler nakrútený podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru z pera Dana Browna, ktorý je po Anjeloch a démonoch, Da Vinciho kóde a Stratenom symbole už štvrtou časťou slávnej knižnej série. Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života
Film: USA, triler, 122 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
19.10.2016  (streda), 20:00, 12+
Fk: Toto je náš svet
V lesoch na severozápade USA žije Ben, ktorý oddane vychováva, tu v srdci divokej prírody, svojich šesť detí. Následkom nečakaných tragických udalostí je nútený spolu s nimi opustiť ich alternatívny svet a vydať sa do toho skutočného. Dochádza ku konfrontácii s realitou a otázkou, čo znamená byť rodičom. 
Réžia: Matt Ross, Uvádza: ASFK
Hrajú: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell
Film: USA, dráma, 118 minút, ČT
Vstupné:3,- /2,- EUR člen FK
 
20.10.2016  (štvrtok), 18:00, 12+
Snow film fest
Vo viac ako 200 slovenských a českých mestách uvidíte tie najlepšie filmy o zimných športoch z celého sveta Celovečerné pásmo špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu, snow-kitingu a ďalších zimných radovánkach prinesie SNOW FILM FEST. Tento festival je bratský festival Expedičnej kamery. Festival prebehne v októbri až decembri vo všetkých regiónoch Českej republiky a Slovenska. Väčšinou ide o víťazné snímky z medzinárodných festivalov História Festival SNOW FILM FEST prebieha v Českej republike od roku 2011. 
Film: CZE, GBR, USA, outdoor, 210 minút, ČT, OR
Vstupné: 4,- EUR
 
21.10.2016  (piatok), 20:00, 15+
Jack Reacher: Nevracaj sa
Jack Reacher ( Tom Cruise ) navštívi svoju starú vojenskú základňu vo Virgínii, kde je neočakávane obvinený, že je zodpovedný za vraždu, ktorá sa na základni stala pred 16 rokmi. Aby dokázal svoju nevinu, rozbehne Reacher vlastné vyšetrovanie, aby čo najskôr očistil svoje meno a povesť.
Réžia: Edward Zwick, Uvádza: Cinemart
Hrajú: Tom Cruise, Cobie Smulders, Aldis Hodge, Danika Yarosh, Patrick Heusinger, Holt McCallany, Jason Douglas, Sabrina Gennarino, Rachel Varela, Divine Prince Ty Emmecca, Bob Walker, Juan Gaspard, John L. Armijo, Sean Boyd, Hunter Burke
Film: USA, akcia, dráma, krimi, 120 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
22.-23.10.2016  (sobota, nedeľa), 16:00, MP
Tajný život maznáčikov
Animák nám prezradí, aký je život našich domácich miláčikov po tom, čo im zabuchneme dvere pred ňufákom a necháme ich doma samých napospas chladničke, telke, gauču a najnovším technológiám.
Réžia: Chris Renaud, Yarrow Cheney, Uvádza: Cinemart
Film: animovaný
Vstupné: 3,- EUR
 
 
22.-23.10.2016  (sobota, nedeľa), 20:00, 12+
Bezva ženská na krku
Komédia o ženskej odvahe nájsť samu seba. Je to príbeh o hrdosti, odhodlaní a problémoch, s ktorými sa aj tá najperfektnejšia ženská môže stretnúť na ceste za samostatnosťou a láskou. Film od Jiřího Vejdělka a Tomáša Hoffmana, tvorcov komédií Ženy v pokušení a Muži v nádeji.
Réžia: Tomáš Hoffman, Uvádza: Cinemart
Hrajú:  Petra Hřebíčková, Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Jiří Langmajer, Václav Postránecký, Ondřej Malý, Tereza Kostková, Jenovéfa Boková, Pavla Tomicová
Film: CZE, komédia, ČV
Vstupné: 4,- EUR
 
27.-28.10.2016  (štvrtok, piatok), 20:00, 12+
Účtovník
Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých.
Réžia: Gavin O’Connor, Uvádza: Continental film
Hrajú: Anna Kendrick, J.K. Simmons, Ben Affleck, Jon Bernthal
Film: USA, triler, akcia, dráma
Vstupné: 4,- EUR
 
29.-30.10.2016  (sobota, nedeľa), 20:00, 15+
Deviaty život Louisa Draxa
Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie...
Réžia: Alexandre Aja, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Jamie Dornan, Sarah Gadon, Aaron Paul, Barbara Hershey, Molly Parker, Oliver Platt, Terry Chen 
Film: CAN, GBR, USA, triler, 108 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
30.10.2016  (nedeľa), 17:30, 15+
Dieťa Bridget Jonesovej
Bridget Jonesová (Renée Zellweger) je konečne takmer spokojná žena. Má slušnú prácu a postavenie, dobrého priateľa (Colin Firth), ale k úplnému šťastiu jej ešte chýba malé dieťatko. Po nejakej dobe Bridget otehotnie, ale nastane problém. Je otcom dieťaťa jej priateľ Mark, alebo sukničkár Daniel (Hugh Grant)? Bridget tak bude opäť musieť voliť medzi dvoma mužmi.
Réžia: Peter Cattaneo, Uvádza: Cinemart
Hrajú: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Lasco Atkins, Adam Prickett, Clem So
Film: GBR, romantický, komédia, 120 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
30.10.2016  (nedeľa), 16:00, MP                                        
Mimi a Líza
Mimi (je nevidomá) a Líza nás učia detským vnímaním sveta pochopiť život a problémy ľudí, ktorí sú akýmkoľvek spôsobom iný.
Vstupné: 3,- EUR
 
Zdroj: MskS Šaľa
 

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?