Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na máj

Publikované Sala Online, 30.04.2019 - 19:57
2. 5. 2019, 20:00, 12+
Zamilovaná Gloria
Romantický film o tom, že láska prichádza nečakane, že vzťahy sú zložité v každom veku a že vás nič nepoloží, pokiaľ neprestanete naplno žiť.
Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.
Uvádza: ITAfilm
Film: USA, romantický, 101 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
3., 4. 5. 2019, 17:30, MP          
Chrobáčikovia 2: ďaleko od domova
Pred príchodom zimy si hmyzie rodinky musia spraviť zásoby na zimu. Preto keď padne prvá snehová vločka vyhlásia pohotovosť a spoločne sa vyberú hľadať zásoby do komory. Musia byť dobre pripravené, nakoľko zima trvá dlho a chrobáčie rodinky potrebujú prežiť toto dlhé zimné obdobie v teple a s plnými bruškami. Počas tejto „zásobovacej“ akcie - sa stane veľká nehoda. Jedna malá lienka nedopatrením spadne do krabice. A tá je odoslaná na ďalekú cestu, ktorej cieľom je krásny a farbami hrajúci ostrov Karibik. Chrobáčikovia nelenia a rozhodnú sa lienku zachrániť. Vytvorí sa záchranná čata z lienky, čierneho mravca a pavúka a záchranárske družstvo je pripravené. Nový svet, nové stretnutia a nové dobrodružstvá môžu začať! Len aby prišli včas...
 Uvádza: MagicBox
Film: FRA, CHN, animovaný, 92 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
3., 10., 11. 5. 2019, 20:00, 12+
AVENGERS: ENDGAME
Po ničivých udalostiach v Avengers: Infinity War (2018) je vesmír v ruinách. S pomocou zostávajúcich spojencov sa Avengers znova zhromaždia, aby odvrátili akcie Thanosa a obnovili poriadok vo vesmíre.
Uvádza: Saturn
Film: USA, akčný, 182 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
4., 5., 12. 5. 2019, 20:00, 15+
BEACH BUM
Takto provokatívny, jedinečný, nekompromisný a pritom zábavný filmový žúr tu už dlho nebol. The Beach Bum natočilo neposlušné dieťa Hollywoodu Harmony Korine, ktorého celá tvorba je všetko možné, len nie obyčajná, a divákov nikdy nenechá len tak v pokoji. Jeho filmy sú rovnako zbožňované ako nenávidené, a rovnaký osud pravdepodobne čaká aj The Beach Bum. Príbeh spisovateľa, ktorý je stále zhúlený, žije podľa svojich vlastných pravidiel a striedavo brázdi Miami v luxusnom športiaku alebo sa fláka po pláži s bezdomovcami. Tak trochu ako keby sa Big Lebowski bratov Coenovcov posunul smerom ku Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavný hrdina (Matthew McConaughey) vyzerá ako plážový povaľač, správa sa ako plážový povaľač a zo všetkého najviac to aj je plážový povaľač a vagabund. Večne je pod vplyvom čohokoľvek omamného, ​​čo je práve po ruke, a žije vo veľkom štýle mimo akýchkoľvek pravidiel. Životom prechádza podľa vlastne vytvorených pravidiel a hovorí si Moondog. K tomu je ale básnik a je až nechutne bohatý. Občas si na to dokonca spomenie, rovnako ako na to, že má dcéru a ženu (Isla Fisher), ktorá ho miluje a súčasne podvádza so slávnym Snoop Doggom. Moondog sa potáca a svoje neuveriteľné eskapády vyvádza rovnako tak na ulici ako na luxusných večierkoch. Po jednom z nich narazí autom do stromu a musí ísť na odvykačku. Lenže tam nie je žiadna zábava a už vôbec tam nie sú drogy, ani poriadny alkohol, preto radšej utečie. Vďaka nehode príde o všetko. Ostáva ale v pohode a pritom stále niečo píše.
Uvádza: Bontonfilm
Film: USA, komédia, 95 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
5. 5. 2019, 18:00, 15+
NEBEZPEČNÉ CITY                            
Film Nebezpečné city je prvým maďarským tínedžerským trilerom o láske, ktorá sa stáva obeťou online stalkingu, plného vzrušujúceho napätia.
Uvádza: Vertigo Distribution
Film: HUN, dráma, 96 minút, ČD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
9. 5. 2019, 18:00, 12+
Láska na druhý pohľad
Keď sa Raphael a Olívia stretli mali obaja osemnásť rokov, bola to láska na prvý pohľad a začiatok veľkého milostného príbehu. Nezištne sa vzájomne podporujú pri naplňovaní svojich vášní, on je spisovateľ a ona klaviristka. Ako to vyzerá o desať rokov neskôr? Sú už manželmi, ale vášne a vzájomného porozumenia je medzi nimi už veľmi málo. Zatiaľ čo Raphael píše úspešné bestsellery, Olívia oželela vlastnú sólovú hudobnú kariéru, v ktorej ju jej manžel ohromený vlastným spisovateľským úspechom podporoval čoraz menej a menej. Jedného večera si Olívia prestane byť istá, či ju Raphael ešte miluje. Nasledujúce ráno sa Raphael prebúdza sám a čaká ho poriadny šok. Prepadne sa totiž do paralelného sveta, v ktorom žije úplne iný život. Olíviu v ňom nikdy nestretol, tá je teraz slávnou klaviristkou. On nie je spisovateľ, ale obyčajný učiteľ literatúry. Na hrudi má záhadné tetovanie s nápisom „ping“ a uvedomí si, že bez Olívie nedokáže žiť. Musí urobiť všetko preto, aby si jej lásku opäť získal a predovšetkým si ju zaslúžil. Jeho jedinou výhodou je, že ju z predchádzajúceho života dokonale pozná, vie, čo má rada, čo jej vadí a čo naopak miluje. V snahe získať po druhýkrát Olíviino srdce mu pomáha jeho najlepší kamarát, ktorý má na prsiach pre zmenu vytetované slovo „pong“.
Uvádza: CinemArt
Film: FRA Komédia, 117 minút
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
10., 12., 19. 5. 2019,  17:30, 12+
POKémon: Detektív PikachU
Vo vesmíre pokémonov. Tim Goodman je bývalý tréner Pokémonov a syn prominentného detektíva Harryho Goodmana. Keď jeho otec zmizne pri autonehode, príde Tim do mesta Ryme kde stretne detektíva Pikachu, ktorý bol Harryho bývalým Pokémonom. Tim je nejakým spôsobom schopný porozumieť tomuto pokémonovi a neochotne spolupracuje, aby našiel svojho otca Harryho a odhalil tajomstvo okolo jeho zmiznutia. Dynamické duo čoskoro objaví nečestné sprisahanie, ktoré predstavuje hrozbu pre vesmír pokemonov.
Uvádza: Continental film
Film: JPN, USA, animovaný, dobrodružný, 98 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
11. 5. 2019, 18:00,  12+
YAO
Yao je mladý 13-ročný chlapec žijúci v jednej dedine na severe Senegalu a je ochotný urobiť všetko preto, aby sa mohol stretnúť so svojím hrdinom, ktorým je Seydou Tall, slávny francúzsky herec. Seydou Tall je pozvaný do Dakaru, aby tam predstavil svoju novú knihu, a po prvý raz navštívi krajinu, z ktorej pochádza. Aby si mladý Yao splnil svoj sen, naplánuje si útek a sám prekoná 387 kilometrov, ktoré ho delia od hlavného mesta. Herec je dojatý odhodlanosťou tohto dieťaťa a rozhodne sa utiecť pred povinnosťami a odprevadiť chlapca naspäť domov. Na prašných a neistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že sa približuje nielen k chlapcovej dedine, ale zároveň k svojim koreňom.
Uvádza: Film Europe
Film: FRA, SEN, komédia, dráma,   103 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
15. 5.  2019,  20:00, MP
FK: CHVILKY
Anežka je mladá žena, ktorá si praje, aby vzťah s jej rodinou aj partnermi bol dobrý a kľudný, a to aj za tú cenu, že ona sama ustúpi a bude sa vyhýbať prípadným nedorozumeniam či sporom. Neuvedomuje si ale, že tento pomyselný pokoj je len pokojom pred búrkou, ktorá musí skôr či neskôr prísť. Film hovorí o základných situáciách, vzťahoch a emóciách, ktoré stretávajú každého z nás. Hovorí o láske, bolesti, oddanosti, ale tiež o nádeji, že šlovek dokáže svoje zranenia premeniť v silu.
Uvádza: ASFK
Film: CZE, SVK, dráma, 93 minút, OV
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
16., 19. 5.  2019, 20:00, 15+
JOHN WICK 3: PARABELLUM
V tretej časti tejto adrenalínovej akčnej série má super zabijak John Wick (Keanu Reeves) k smrti tak blízko, ako nikdy predtým. Na jeho hlavu bola vypísaná odmena 14 miliónov dolárov, čo zmobilizovalo armádu lovcov odmien. Potom, ako zabije člena tajného medzinárodného združenia nájomných vrahov, je John Wick exkomunikovaný a stane sa z neho štvanec na úteku. Elitní zabijaci z celého sveta sledujú každý jeho krok a sú pripravení okamžite využiť aj to najmenšie zaváhanie.
Uvádza: Forum Film
Film: USA, triler, 131 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
17., 18., 26. 5.  2019,  17:30, MP
UGLY DOLLS
Postavičky UglyDolls si žijú svoj bezstarostný život v mestečku Uglyville, kde je vítané všetko iné,zvláštne, a nikto nikoho neposudzuje podľa toho, ako vyzerá. Moxy však nie je spokojná, a preto nahovorí niekoľko svojich kamarátov, aby odišli z malého mesta a vydali sa hľadať „Veľký svet“, kde má každá hračka skutočného parťáka – ľudské dieťa. Objavia však niečo iné... Inštitút dokonalosti je zariadenie, v ktorom vychovávajú dokonalé hračky. Lenže vo väčšine prípadov je dokonalá iba fasáda, ktorá mnohých núti skrývať aj tie najmenšie chybičky krásy, ale vyhoveli prísnym kritériám. UglyDolls zrazu začínajú chápať, čo znamená byť odlišný, keď niekto túži byť milovaný. Nakoniec ale prídu na to, že nemusíte byť perfektní, aby ste boli úžasní, pretože najviac záleží na tom, kým naozaj ste.
Uvádza: Forum Film
Film: CAN, CHN, USA, animovaný, 88 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
17., 18. 5. 2019, 20:00, 15+
BRIGHTBURN
Nový horor pod producentskou záštitou Jamesa Gunna, režiséra Strážcov Galaxie.
Čo sa stane, keď dieťa z iného sveta pristane na Zemi, ale namiesto toho, aby sa stalo hrdinom, pretvorí svoje superschopnosti v zlovestné činy?
Uvádza: ITA film
Film: USA, horor, 105 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
26. 5.  2019, 20:00, 12+
DADDY COOL
Daddy Cool, slávny hit Boney M, dal názov bláznivej komédii o štyridsiatnikovi, ktorý si doma založí materskú škôlku a vedie ju hlavne veľmi svojsky. Adriena odkopne jeho priateľka, pretože sa vôbec nespráva ako zrelý muž, ale skôr ako tínedžer. Bez zodpovednosti, bez ambícií, bez poriadnej práce, no i napriek tomu vždy v pohode. Keď sa spoznali, zábava bolo to najdôležitejšie. Časom ale všetci okolo dospeli… až na neho. Adrien zostal tvrdohlavým flákačom a teraz sa nestačí čudovať, keď naň ho jeho priateľka Maude srší hromy a blesky. Už by chcela mať rodinu, ale nejde mať deti s dieťaťom. Adrien si ale zachová chladnú hlavu a vymyslí senzačný plán, ako ukázať, že je dospelý a zodpovedný rovnako ako ostatní dospelí a zodpovední. Je to plán toho najťažšieho kalibru s najrýchlejšou účinnosťou. V ich spoločnom byte si založí súkromné ​​jasle. Záujemcov je veľa a z Adriena je za veľmi krátky čas „otec na plný úväzok“. Lenže. . . deti sa pohybujú, dokonca každé iným smerom. Akonáhle to ide, tak sa o niečo buchnú, vedia byť hlučné, oproti predpokladu, že celý deň nespia, chcú jesť, chcú aj piť, potrebujú prebaliť, a opäť sa pohybujú a opäť každé iným smerom. Adrien zostáva v pokoji, cigaretku za žiadnych okolností neodkladá a na každý problém nájde nejaké originálne riešenie. Do rodičovských učebníc sa pravdepodobne nedostane, ale šanca na udržanie detí nažive tu nejaká je. A s ňou aj šanca na návrat k priateľke.
Uvádza: Bontonfilm
Film: FRA, komédia, 97 minút, ČD
 Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
29. 5. 2019, 20:00, 15+
FK: VŠETCI TO VEDIA
Záhadné zmiznutie jedného z hostí počas svadobnej oslavy odhalí mnohé rodinné tajomstvá.
Popis   Krásna Laura prichádza do rodného Španielska na svadbu svojej sestry. Bujarú oslavu v kraji slnečných viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom driemu staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté. Najslávnejší filmový pár súčasnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelujú v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť. Psychologický thriller dvojnásobného držiteľa Oscara Asghara Farhadiho bol otváracím filmom festivalu v Cannes.
Uvádza: ASFK
Film: ESP, dráma, 132 minút, ČT
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
30. 5. 2019, 20:00, 12+
GODZILLA II: KRÁĽ MONŠTIER
Po celosvetovom úspechu filmov Godzilla a King Kong: Ostrov lebiek uvidíme v kinách ďalšiu kapitolu z filmového monstrsveta: Godzilla II Kráľ monštier. Vo výpravnom akčnom dobrodružstve sa Godzilla stretne s jednými z najznámejších monštier v histórii popkultúry. Nový film sleduje osudy kryptozoologickej agentúry Monarch, ktorej členovia si zmerajú sily s armádou obrovských monštier, vrátane impozantnej Godzilly. Tá sa stretne s gigantickou rádioaktívnou morou Mothrou, Kaiju Rodan a aj svojim najväčším nepriateľom, trojhlavým Kingom Ghidorahem. Keď tieto predpotopné druhy, ktoré boli doteraz považované za obyčajné mýty, opäť ožijú, začnú bojovať o nadvládu a samotná existencia ľudskej rasy tak visí na vlásku.
Uvádza: Continental film
Film: USA, sci-fi, triler, 132 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
31. 5. 2019, 17:30, 7+
ALADIN
Živá a akčná adaptácia animovanej klasiky je vzrušujúcim príbehom o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti.
Uvádza: Saturn
Film: USA rodinný, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
31. 5. 2019, 20:00, ČT
MAMA
Keď ste teeneger a cudzí človek vám ponúkne, že môžete usporiadať párty v suteréne jeho domu, mali by ste sa mať na pozore. Nič totiž nie je zadarmo, ako dokazuje oscarová Octavia Spencer v temnom thrilleri Mama.
Uvádza: CinemArt
Film: USA, horor, 100 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
Zdroj: MsKS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?