Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na júl

Publikované Sala Online, 23.06.2016 - 10:19
2.-3.7.2016  (sobota, nedeľa), 18:00,  MP
Hľadá sa Dory
Príbeh filmu Hľadá sa Dory! sa bude odohrávať šesť mesiacov po udalostiach prvého filmu Hľadá sa Nemo. Zábudlivá Dory sa začne rozpamätávať na svoju rodinu. Vydá sa na misiu ju hľadať? Okrem toho sa ukazuje, že Dory počas spánku nevedomky pláva...
Réžia: Andrew Stanton, Uvádza: Saturn
Film: USA, animovaný, 90 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR

2.7.2016  (sobota), 20:00, MP  12    
Predtým, ako som ťa spoznala
Louisa Clark (Emilia Clarke) je dievča z malého mesta, ktorej život sa nachádza v slepej uličke. Oproti tomu Will Traynor (Sam Claflin) je úspešný mladý muž, ktorý svoj život miluje. Všetko sa zmení po ťažkej nehode, po ktorej je Will pripútaný na invalidný vozík. Zrazu nemá žiadny dôvod ďalej žiť, kým nestretne Louisu, ktorú na šesť mesiacov najme ako svoju opatrovateľku. Louisa je ale pevne rozhodnutá mu dokázať, že rozhodne stojí za to žiť. Podarí sa jej to?
Réžia: Thea Sharrock, Uvádza: Forum film
Hrajú: Emilia Clarke, Sam Claflin, Matthew Lewis, Charles Dance, Vanessa Kirby, Amber Elizabeth, Chuku Modu, Janet McTeer, Jenna Coleman, Muzz Khan
Film: USA, romantický, 110 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

3.7.2016  (nedeľa), 20:00, MP 15
Oslnení slnkom
Slávna rocková hviezda Marianna (Tilda Swinton) trávi pokojnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojim partnerom Paulom (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušená nečakaným príchodom jej dávnejšieho priateľa a milenca Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okúzľujúcej dcéry Penelope (Dakota Johnson). Štvorica sa na spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho vidieka... Slnkom a horúčavou zaliate prostredie však začína meniť letnú idylu. Medzi protagonistami narastá dusné napätie. Príjemné a horúcim slnkom poznačené stretnutie sa postupne mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrievania a hlavne žiarlivosti. Herecký koncert, ktorý rozohrávajú všetci protagonisti filmu ocenili minulý rok na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach.
Réžia: Luca Guadagnino, Uvádza: Magic Box
Hrajú: akota Johnson, Matthias Schoenaerts, Ralp Fiennes, Tilda Swinton
Film: Fra, Ita, dráma, 120 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR

6.7.2016  (streda), 20:00                    
FK: Okhwan na ceste za slobodou
Kórejčan Okhwan Yoon bol bežný absolvent práva a úspešný podnikateľ. V roku 2001zahodil oblek a kravatu, vzdal sa hľadania rodinného šťastia, vysadol na bicykel a vydal sa na cestu okolo sveta. Prešiel 192 krajín s jediným cieľom: zjednotiť svoj národ, spojiť Severnú a Južnú Kóreu. Prežil nehody, únos v Sudáne, bicykloval s maláriou. Po desiatich rokoch sa rozhodol priniesť najvyššiu obeť s nádejou na zmenu. Je to blázon alebo hrdina? – Projekt mladého režiséra Mareka Mackoviča sa stal známym dlho pred dokončením, keď jeho zábery nakrútené s Okhwanom 24. júla 2010 v Nepále použili režiséri Kevin Macdonald, ocenený Oscarom, a Loressa Clisby v projekte Life in a Day, prezentovanom formou streamovania na prestížnom festivale Sundance.
Réžia: Marek Mackovič, Uvádza: ASFK
Film: SVK, dokument, 71 minút, SV
Vstupné: 3,-/2,- EUR člen FK
 
7.7. a 17.7.2016  (štvrtok, nedeľa), 20:00, MP 12
Legenda o Tarzanovi
Už mnoho rokov uplynulo od doby, kedy Tarzan (Skarsgår ) zmenil život v africkej džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoke, po boku svojej milovanej manželky Jane (Margot Robbie). Teraz je vyslaný späť do Konga ako obchodný emisár parlamentu bez toho, aby tušil, že má zohrať úlohu pešiaka v smrteľne nebezpečnej hre chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale ľudia stojaci za vražedným sprisahaním vôbec netušia, s kým majú tú česť.
Réžia:  David Yates, Uvádza: Continental film
Hrajú: Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, John Hurt, Rory J. Saper, Adam Starks, Casper Crump, Cédric Weber, Teresa Churcher, Djimon Hounsou, Ella Purnell, Lasco Atkins, Matt Cross, Osy Ikhile, Simon Russell Beale
Film: USA, akcia, dobrodružný, 120 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

8.7. a 16.7.2016  (piatok, sobota), 20:00, MP 15
Očista 3
Hororový thriller Očista 3 otvára ďalšiu hrôzostrašnú kapitolu o dvanástich hodinách anarchie. Táto krátka časová etapa sa koná každoročne počas jednej brutálnej noci a hovorí sa jej Očista. Behom nej neplatia žiadne zákony, dokonca aj vražda je legálna. Tretí film, ktorý sa tomuto fenoménu venuje, napísal a režíroval autor celého konceptu – James DeMonaco.
Réžia: James DeMonaco, Uvádza: Cinemart
Film: USA, horor, sci-fi, akcia, 96 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

9.-10.7.2016  (sobota, nedeľa), 20:00 , MP 12    
Mike a Dave zháňajú baby
Milovníci večierkov bratia Mike (Adam Devine) a Dave (Zac Efron) si na internete vytvoria inzerát s cieľom nájsť si perfektný dievčenský doprovod (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), ktorý by zobrali so sebou na havajskú svadbu svojej sestry. Mladíci dúfajú, že si užijú divokú dovolenku. Nekontrolovateľná divokosť ich parťáčiek však prekvapí aj ich.
Réžia: Jake Szymanski, Uvádza: Cinemart
Film: USA, komédia, 97 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

13.7.2016  (streda), 20:00, 12
Lucie: Príbeh jednej kapely
30 rokov spolu, 30 rokov od seba. Fenomenálna hudobná skupina Lucie sa prvýkrát predstaví aj na plátnach kín v celovečernom filme Lucie: Príbeh jednej kapely. Strhujúca cesta časom, štyri životy plné hudby v jednom z najväčších českých dokumentárnych projektov tohto roka. Ako vznikali ich najznámejšie hity? Čo sa dialo v zákulisí? Strhujúci príbeh 30-tich rokov kapely Lucie ukazuje dosiaľ nezverejnené zábery vytvorené samotnými člennmi kapely a záznamy, o ktorých si všetci mysleli, že už ani neexistujú. Otvorené spovede členov kapely nakreslia portrét štyroch výrazných osobností, ktoré často ani nedokázali sedieť spolu v jednej miestnosti, napriek tomu sa stretávajú na jednom javisku. Príbeh jednej kapely ukáže Luciu vo všetkých jej náladách. Robert Kodym: „Ja by som to prirovnal k maliarstvu. Je to akoby všetci maľovali do jedného obrazu.“ „Ale do tvojho…“ dodáva David Koller. Lucie: Príbeh jednej kapely je filmovou afterparty, ktorá v kinách bezprostredne nadviaže na veľké koncerty v júni 2016 k 30. narodeninám skupiny Lucie.    
Réžia: David Sís, Uvádza: Bonton film
Film: CZE, dokument, 89 minút, OR
Vstupné: 4,- EUR

14.7.2016  (štvrtok), 20:00, MP
Bosorkina dcéra
Dcéra čarodejníčky Dina zdedila po matke nadprirodzené schopnosti: dokáže sa pozrieť človeku priamo do duše a vyvolať v ňom pocit hanby za jeho činy. Keď jej matku neprávom obvinia z hrozných vrážd, Dina sa rozhodne odhaliť pravdu, kvôli čomu sa ocitne uprostred nebezpečného boja o moc a v ohrození vlastného života. Stredoveké fantasy plné drakov a mágie sa nakrúcalo okrem iných lokácií aj v slávnych barrandovských štúdiách.
Réžia: Kenneth Kainz, Uvádza: Film Europe
Hrajú: Allan Hyde, Jakob Oftebro, Laura Bro, Maria Bonnevie, Peter Plaugborg, Søren Malling, Stina Ekblad
Film: CZE, DNK, ISL, NOR, SWE, fantasy, dobrodružný, 96 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR

15.-16.-17.7. a 24.7.2016  (piatok až nedeľa, a nedeľa), 18:00, MP
Doba ľadová: Mamutí tresk
Snaha veveričky o získanie žaluďa ju doslova katapultuje mimo Zeme, kde nešťastnou náhodou spôsobí sériu kozmických udalostí, ktoré ohrozujú planétu. Kvôli záchrane pred nebezpečnou situáciou o prežitie Manny, Sid, Diego a zvyšok stáda opustia svoj domov a vydajú sa znovu na púť plnú vzrušenia, úspechov i neúspechov, no hlavne dobrodružstva na cestách. Počas svojich potuliek narazia na množstvo nových kamarátov, ale aj na nových nepriateľov, ku ktorým patrí aj brat jedného z ich starých nepriateľov.
Réžia:  Mike Thurmeier, Uvádza: Cinemart
Film: USA, animovaný, komédia, 100 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR

15.7.2016  (piatok), 20:00, MP 12
Pařba v Pattayi
Francky a Krimo sníva o odchode z fádneho života na sídlisku. Miesto, kam túži ísť, je notoricky známe plážové letovisko v thajskej Pattayi. Ak sa chce tam ale dostať človek lacno, potrebuje super nápad, ako zarobiť peniaze. O šialené nápady, ako ich získať, ktoré však nie vždy úplne vyšli, Franck s Krimom nikdy nemali núdzu ... Rozhodnú sa, že v Pattayi prihlási svojho kamaráta Liliput na majstrovstvách sveta v thaiboxe liliputov. To ale ešte netuší, že to, čo mala byť vysnívaná dovolenka, sa zrazu stáva najbláznivejším a najnebezpečnejším dobrodružstvom ich života. Thajsko, box, orangutáni a liliputi - švihnutý mix, zaručujúce v kine neopakovateľný zážitok! Všetky cesty vedú do Ríma? Tá pravá vedie len do Pattaye!
Réžia: Franck Gastambide , Uvádza: Continental film
Hrajú: Ramzy Bedia, Gad Elmaleh, Anouar Toubali, Fred Testot, Franck Gastambide, Sabrina Ouazani, Malik Bentalha
Film: FRA, komédia, 97 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR

20.7.2016  (streda), 20:00                        
FK: Zem, ktorá hľadá svoje nebo
Príbeh jednej horehronskej obce cez osudy jej obyvateľov je reflexiou sociálnej a ekonomickej reality súčasného Slovenska a zároveň hľadaním zmyslu bytia či vzťahu k svojej zemi, k svojim koreňom. Udržiavanie tradícií ľudovej kultúry a folklóru nie je iba romantickým zahľadením sa do dedinskej society. Nástojčivá apelatívnosť sociálnej reality posúva prvky tradičného spôsobu života čoraz bližšie k témam celospoločenským. Prausov film ponúka esej o človeku, ktorý sa vždy znova púšťa do zápasu o vlastný zmysel bytia
Uvádza: ASFK
Vstupné: 3,-/2,- člen FK

21.7. a 31.7.2016  (štvrtok a nedeľa), 20:00, MP    
Učiteľka
Príbeh Učiteľky sa odohráva v roku 1983. V jednej predmestskej základnej škole sa stretáva riaditeľka s rodičmi detí jednej z tried. Hľadá spolu s nimi spôsob, ako sa zbaviť učiteľky, bezdetnej vdovy po vysokom armádnom dôstojníkovi. Z priebehu rodičovskej schôdzky postupne vyplynie, akým spôsobom si učiteľka podrobuje rodiny svojich žiakov a manipuluje celým okolím.
Réžia: Jan Hřebejk, Uvádza:Forum film
Hrajú: Zuzana Mauréry, Csongor Kassai, Attila Mokos, Éva Bandor, Lukáš Pelč, Martin Havelka, Peter Bebjak, Richard Labuda, Zuzana Konečná
Film: CZE, 96 minút, dráma, OV
Vstupné: 4,- EUR

24.7. a 27.7.2016  (nedeľa a streda), 20:00, MP 15
Nezhasínaj!
Keď Rebecca odišla z domu, myslela si, že za sebou nechala aj svoje strachy z detstva. Keď v čase dospievania zhasla, nebola si nikdy úplne istá, čo je skutočné a čo nie je ... a teraz jej braček Martin prežíva rovnako nevysvetliteľné a desivé udalosti, ktoré kedysi vystavovali skúškam jej príčetnosť a ohrozovali jej bezpečnosť. Znovu sa objavila desivá bytosť tajomne prepojená s jej matkou Sophiou. Ale tentoraz, s tým, ako sa Rebecca približuje k odhaleniu pravdy, treba si priznať, že životy všetkých sú v ohrození ... akonáhle sa zhasnú svetlá.
Réžia: David F. Sandberg , Uvádza: Continental film
Film: USA, horor, 90 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

28.7.2016  (štvrtok), 20:00, MP 12
Jason Bourne
Slavný agent bez paměti se vrací a s ním i jeho nejsilnější sestava: v hlavní roli Matt Damon, režie Paul Greengrass. Podpoří je Julia Stiles, Alicia Vikander, Vincent Cassel a Tommy Lee Jones.
Réžia: Paul Greengrass, Uvádza: Cinemart
Film: USA, triler, akcia, 110 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR

29.7.2016  (piatok),- 20:00, MP 12
Krotitelia duchov
Chris Hemsworth, Melissa McCarthy a Kristen Wiig v hlavných úlohách komédie, v ktorej prídu na scénu nekompromisné krotiteľky duchov!
Réžia:  Paul Feig, Uvádza: ITA film
Film: USA, sci-fi, akcia, komédia, 96 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?