Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na január

Publikované Sala Online, 22.12.2018 - 17:14
2. 1. 2019, 20:00, 7+
4., 5. 1. 2019, 17:30
Návrat Mary Poppins
Kúzelná pestúnka Mary Poppins sa vracia v novom originálnom príbehu, aby s pomocou veselého údržbára pouličných lámp Jacka a svojich jedinečných čarodejníckych schopností pomohla Michaelovi a novej generácií rodiny Banksových nájsť radosť a šťastie po osobnej strate. Mary tiež zoznámi deti s množstvom svojráznych postáv vrátane svojej sesternice Topsy (Meryl Streep).
Uvádza: Saturn
Film: USA Rodinný, Fantasy, Muzikál, 105 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
2., 3. 1. 2019, 20:00,   12+
Nová šanca
Maya (Jennifer Lopez) má 40 rokov, nezáživnú prácu a príliš veľa nesplnených snov. Jedného dňa si však povie, že má toho už dosť a všetkým dokáže, ako ďaleko v živote to môže ešte dotiahnuť.
Uvádza: Forum Film
Film: USA Romantický, Komédia, 105 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
5. 1. 2019, 15:30, MP
11. 1. 2019, 17:30                 
Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel
V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel. Dokáže mu v tom niekto zabrániť ? Našťastie je tu odvážna Gerda a po jej boku prekvapivo aj Snehová kráľovná, s ktorou Gerda doteraz nemala najlepšie skúsenosti. Mocný kráľ Harald stratil takmer celú rodinu kvôli kúzlam Snehovej kráľovnej, a tak začne hľadať cestu, ako by mohol zničiť mágiu na celom svete. Pomocou úskoku sa mu podarí uväzniť všetkých kúzelníkov v krajine zrkadiel. Jediným, kto ho môže zastaviť, oslobodiť zajatcov a udržať rozprávkové kúzla v našom svete, je Gerda. Jej najväčšou silou totiž nie je mágia, ale viera v silu priateľstva. Vo svojom novom dobrodružstve sa Gerda bude opäť môcť spoľahnúť na pomoc trollov a ich kráľa Arroga a tiež aj na pomoc statočného chlapca Rollana. Podporí ju aj partia pirátov, v ktorej nemôže chýbať jej kamarátka Alfida. A nečakanú pomoc Gerda nájde aj na strane svojho protivníka. Haraldov syn, princ Anders, totiž skrýva nečakané tajomstvo, ktorým svojho otecka určite nepoteší.
Uvádza: CinemArt
Film: RUS, animovaný, 80 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
5.,12.  1. 2019, 20:00, 12+
Escape room
Známy hororový režisér Adam Robitel (Insidious: Posledný kľúč) prináša príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť... treba ju prežiť.
Uvádza: ITA film
Film: USA, horor, 98 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
9. 1. 2019,   20:00, 12+
13. 1. 2019, 18:30
Hovory s TGM
Toho dňa na jeseň v roku 1928 sú dva symboly československej demokracie na vrchole, rovnako ako celé Československo. Kniha, ktorá vznikala celý rok a ktorá má národu predstaviť svojho prezidenta, je hotová. Karel Čapek vyhľadá v záhrade zámku v Topoľčiankach Masaryka. Chce mu ponúknuť časť honoráru za knihu ich rozhovorov, ktorá vznikla k 10. výročiu mladej Československej republiky. Prezident ale nie je v dobrej nálade, jeho dcéera mu totiž zakázala knihu vydať. Toto stretnutie nebude jednoduché. Čapek sa síce ponáhľa, ale nemôže nechať celú situáciu bez odozvy a necháva sa zatiahnuť do vzrušenej debaty. Debaty o dcérach, o svete, o politike, o politikoch, o Čechoch, o láske a o ženách. Masaryk ukazuje, že nie je iba "tatíček zakladateľ" a chladná ikona z učebníc, ale muž z mäsa a kostí. Vedľa svojich dejotvorných myšlienok a svetonázor odhaľuje aj schopnosť vysokej politiky, či dokonca intríg. Hovorí aj o svojom mileneckom pomere a znovuobjavenej sexualite Stretnutie dvoch velikánov z rôznych generácií má výbušný potenciál, i napriek tomu, že ich jedinou zbraňou sú vychádzkové palice a slová.
Uvádza: Bontonfilm
Film: CZE Historický, Dráma, 80 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
11., 13. 1. 2019, 20:00, 15+
Pašerák
Eastwood stvárňuje Earla Stona, osamelého 80-ročného muža na mizine s krachujúcim biznisom, ktorý dostane ponuku robiť obyčajného šoféra. Znie to jednoducho, no Earl nevedomky podpísal zmluvu na drogového kuriéra pre mexický kartel. Darí sa mu a dokonca tak dobre, že náklad sa mu prudko zväčšuje, až mu pridelia dozor. Nie je jediným, kto na Earla dohliada. Záhadný nový drogový pašerák sa dostal do hľadáčika húževnatého agenta úradu pre kontrolu obchodu s drogami, Colina Batesa. Hoci problémy s peniazmi pominú, hriechy minulosti začnú Earla dobiehať a nie je isté, či stihne napraviť svoje chyby, kým ho zákon či kartelové gorily dostanú.
Uvádza: Continnetal film
Film: USA, akčný, krimi, 116 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
16. 1. 2019, 20:00, 15+
Fk: Beautiful boy
Osemnásťročný Nic má na prvý pohľad všetko – skvelú rodinu, krásu, talent a práve ho prijali na univerzitu. Napriek tomu je v jeho živote trhlina, ktorú vypĺňa drogami. Kde sa vzala a ako mu môže pomôcť jeho otec David vo chvíli, keď sa Nic ocitá nad priepasťou? Emotívny film o sile závislosti a ešte väčšej sile lásky je nakrútený podľa skutočného príbehu Nica a David Sheffovcov, ktorí svoje zážitky zachytili každý zo svojho uhľa pohľadu v samostatných knihách.
Uvádza: ASFK
Film: USA, dráma, 120 minút, ČT
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
17., 19. 1. 2019, 20:00, 12+
Glass
V úplne novom, komiksom inšpirovanom thrilleri sa stretávajú postavy z dvoch úspešných filmov - Vyvolený a Rozpoltený. Z prvého z nich sa vracajú takmer nezničiteľný David Dunn (Bruce Willis) a jeho protipól – krehký manipulátor Eliah Price (Samuel L. Jackson). Z thrilleru Rozpoltený sa zas objavuje psychopatický Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) a jeho 24 rôznych osobností. Všetci traja sa stretávajú v psychiatrickom ústave. Crumb však uniká vtelený do jednej zo svojich nebezpečných identít a Dunn s Priceom musia v súboji s ním využiť všetky svoje paranormálne schopnosti.       
Uvádza: Saturn
Film: USA, mysteriózny triler, 132 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
19., 27. 1. 2019,   16:00,   7+
25. 1. 2019, 17:30
Ralph búra internet
Známy videoherný hromotĺk Raplh a jeho malá kamarátka Vanellope musia podstúpiť riskantné dobrodružstvo, aby našli náhradnú časť do Vanelopinej videohry. Opúšťajú bezpečie svojej videoherne a vydávajú sa do rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu. Cestou stretávajú všemožných obyvateľov siete a putujú jeho zákutiami od veselých otvorených detských hier po temné hlbiny Dark webu. Ralph Rozbi-to však nie je ľahká váha a tak svetová sieť môže, ale aj nemusí prežiť Ralphovu zrážku s internetom.
Uvádza: Saturn
Film: USA, animovaný, 112 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
19. 1. 2019, 18:00, 12+
Cena za šťastie
Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb. Niekedy jasných, niekedy neočakávaných. Kde ho nájsť a čo obetovať ho? Film režisérky Olgy Dabrowskej „Cena za šťastie“ ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znova nájsť. Vzťah, láska, moc, útek a vlastné deti, ktoré môžu prinášať nádej a radosť, ale oveľa častejšie nakoniec pykajú za naše chyby. Film začína rozvíjať samostatné osudy niekoľkých hrdinov, tak, aby sa ich cesty začali postupne krížiť a nakoniec mohli spolu zložiť jeden veľký príbeh života. Spleť rodičov, ktorých môžete stretnúť každý deň, ich detí a partnerov.
Uvádza: Bontonfilm
Film: CZE, tragikomédia, 90 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
23. 1. 2019, 20:00, 18+
Fk: Jack stavia dom
Ponurý, ale zároveň groteskne humorný film nás zavedie do USA 70. rokov. Pre sériového vraha Jacka je každé zabitie umeleckým dielom. Svoje temné majstrovstvo sa snaží počas rokov vybrúsiť k dokonalosti. Napriek jeho vysokej inteligencii sa polícia pomaly približuje, zatiaľ čo Jack viac a viac riskuje na ceste k dokonalej vražde. Násilné činy mu pomaly ale isto dláždia cestu do horúcich pekiel…
Uvádza: ASFK
Film: DNK, horor, 155 minút, ČT
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
24. 1. 2019, 20:00, 15+
Favoritka
Na kráľovskom dvore nešťastnej a slabej anglickej panovníčky Anny Stuartovnej dochádza ku každodennému boju o jej vrtkavú priazeň. Usilujú sa o ňu nielen ministri a vojvodcovia, ale predovšetkým jej dve spoločníčky, Lady Sarah a komorná Abigail. Tieto dve dámy sa v dráme plnej čierneho humoru nezastavia pred ničím.
Uvádza: CinemArt
Film: USA, GB, IRA, hist. dráma, 119 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
27. 1. 2019, 18:00, 12+
Návrat domov
Dobrodružný rodinný film od autora bestselleru Psia duša.
Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta...
Uvádza: ITA film
Film: USA, rodinný, 90 minút, ČD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
30. 1. 2019, 20:00, 15+
Zložka 64
Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho Oddelenia Q sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchova necudných dievčat. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena.
Uvádza: Continental film
Film: DNK, triler, 110 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
31. 1. 2019, 20:00,   12+
Ženy v behu
Komédie o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety.
Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón!  Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať.
Dcéry sa však do behania moc nehrnú. Majú úplne iné starosti.
Najstaršia Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenne problémom svojich troch synov a ich otec Karel (Ondřej Vetchý) ju už dvadsať rokov nevie, alebo nechce, požiadať o ruku. Prostredná Bára (Veronika Khek Kubařová) túži po dieťati, lenže preňho zatiaľ nenašla toho pravého otecka. Jej biologické hodiny bijú na poplach. A najmladšia Kačka (Jenovéfa Boková) síce chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadný problém   – manželku. Zamilovaná Kačka napriek tomu trvá na vzťahu bez budúcnosti.
Je zjavné, že dcéry majú momentálne úplne iné priority než bežecký tréning. Svojrázna mama Věra preto musí napnúť všetky sily, aby rodinnú štafetu priviedla cez radu prekážok a komediálnych komplikácií na štart Jindřichovho vysnívaného maratónu.S behaním je to úplne rovnaké ako v živote. Dôležité je vydrž a nevzdávať sa, keď je cieľ na dosah…
Uvádza: CinemArt
Film: CZE, komédia, 90 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 Zdroj: MskS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?