Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na december

Publikované Sala Online, 23.11.2018 - 19:57
2. 12. 2018, 16:00,  MP
PAT a MAT: Zimné dobrodružstvá
Blíži sa zima a naši kutilovia Pat a Mat to nemôžu nechať len tak, a o to viac ak ich “zaskočí“ snehová nádielka. Ako si poradia s vianočnou výzdobou ich nových domov a aké vianočné darčeky si podarujú pod vianočným stromčekom? A majú vlastne naši majstri vianočný stromček, taký ako ho poznáme, alebo si vyrobia svoj vlastný „kutilský“? Čo urobí Pat a Mat so snehovou kalamitou, ktorá sa im napadá na záhradu a aký nový stroj a riešenia vymyslia? Po zábave na snehu príde určite vhod horúca sauna, tak prečo by si ju rovno nepostavili. A čo tak vyrobiť si vlastný betlehem a osláviť Silvestra. Pre našich majstrov to nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká. Pat a Mat a ich zimné dobrodružstvá, tak to tu ešte nebolo!
Uvádza: Continental film
Film: CZE, rodinný, animovaný, komédia, 60 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
2., 8. 12. 2018,  18:00, MP
7. 12. 2018, 17:30
Čertovské pero
Príbeh nás zavedie do malého pokojného mestečka Švindľov, kde miestni žijú svojim bežným životom remeselníkov a sedliakov a možno ani netušia, že všetky ich priestupky a hriechy sú starostlivo monitorované miestnou pekelnou pobočkou Šupvidly. Hriechy v pekle zapisuje, spravodlivo a neomylne, kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera. Každý hriešnik má v pekle založenú vlastnú zložku a vždy, keď sa zložka zaplní, čertovské komando si nasadí kúzelné rohy a chvost a vyrazí na povrch, aby hriešnika priviedlo do pekla.
Jedného dňa však čertovské pero prestane fungovať. Lucifer sa rozhodne poveriť doručením nového čertovského pera na pobočku trocha zmäteného čerta Bonifáca. Je to najlepšia úloha, aby sa mladý čert ostrieľal v ľudskom svete. Žiaľ, prvá Bonifácova skúsenosť v mestečku je, že mu miestny podvodník kúzelné pero ukradne. Spustí sa rad udalostí, kedy mestečko ovládnu miestni špekulanti, lenivci a podvodníci, ktorým sa dokonca podarí uväzniť aj samotného vládcu pekiel. Ostáva už len na Bonifácovi, aby v sebe našiel odvahu a lásku, oslobodil mestečko i Lucifera a získal si ruku krásnej Grétky.
Uvádza: Continental Film
Film: CZE, rozprávka, 99 minút, OV,SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
2., 28. 12. 2018, 20:00, 12+
CREED II
Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou.
Uvádza: Forum Film
Film: USA, športový, dráma, 120 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
5.  12. 2018, 20:00, 15+
ZRODILA SA HVIEZDA
V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala... pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.
 Uvádza: Continental Film
Film: USA, dráma, životopisný, 136 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 8. 12. 2018, 20:00, MP
DO PLAVIEK!
Keď depresívny Bertrand trpiaci krízou stredného veku, odpovie na inzerát, ktorý hľadá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plávania (áno, máme na mysli mužské akvabely) netuší, že v amatérskom družstve nájde nielen priateľov, ale i novú chuť do života. Komédia nielen o tom, ako dlho musíte zadržať dych, abyste prežili život.
Uvádza: Continental Film
Film: FRA, komédia, 122 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
7., 9. 12. 2018, 16:00, MP
Super taxík
Malý žltý Taxík, ktorému pod kapotou bije srdce skutočného pretekára, sníva o titule „Kráľa ciest“ v jeho rodnom meste Gasket City. Počas pretekov však urobí chybu a nešťastne nabúra do slávnej talianskej modelky Belly di Monetti, do ktorej sa na prvý pohľad zamiluje. Lenže Bella patrí do úplne inej kategórie luxusných áut, ktoré sa na takých ako Taxík pozerajú zhora. Navyše má Bella priateľa a zálusk na ňu si robí aj obrovský a nebezpečný kamión Kaiser, vodca neslávne známeho gangu. Keď sa Taxík a jeho najlepší kamarát Putt Putt ocitnú v nebezpečenstve, rýchlo zistia, že zostať verný sám sebe je omnoho ťažšia úloha ako získať slávu či srdce svojej lásky.
Uvádza: Forum Film
Film: MYS, animovaná rozprávka, 90 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
8., 9. 12. 2018, 20:00, 12+
Smrteľné stroje
Lisbeth Salanderová, kultová hlavná postava úspešnej knižnej série Milénium Stiega Larssona sa vracia na plátna v adaptácii krimi bestselleru Dievča v pavúčej sieti. V temnom thrilleri sa hackerka Lisbeth spolu s novinárom Mikaelom Blomkvistom zamotáva do siete plnej klamstiev, kyber zločincov a skorumpovaných politikov.
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA, fantasy, dobrodružný, 128 minút, ST,SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
9. 12. 2018, 18:00, MP
Doktor Martin: Záhada v beskydách
Príbehy populárneho doktora Martina (Miroslav Donutil) vrcholia úplne novým a tým najväčším prípadom jeho kariéry v celovečernom kinofilme. Seriálový doktor Martin rieši vo filme záhady osobného života i detektívnej zápletky. V priebehu jedného dňa sa musí postarať o svoje malé dieťa, vyžehliť si svoje tradičné nedorozumenia s partnerkou a prísť na koreň záhade, ktorej stopy vedú hlboko do minulosti. Dávne tajomstvo beskydských lesov je už takmer zabudnuté, keď ho oživí nález podivuhodne malej kostry. To vnesie do mestečka v horách rozruch, ktorý ešte narastie po tom, čo sa do vyšetrovania vrhnú strážmajster Topinka a doktor Martin.
Uvádza: Pubpress,s. r. o.
Film: CZE, komédia, 75 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
12. 12. 2018, 20:00, 15+
FK: Prípad Kalmus
Monštrám 20. storočia odhaľujú rodáci pamätné dosky a busty. Aktivista, performer a výtvarník Peter Kalmus zasahuje. Láme kosáky, nebojí sa komunistických hláv, na fašistov útočí blatom, jeho bojiskom je verejný priestor. Dokument predstavuje Petra Kalmusa v troch líniach: ako občianskeho aktivistu, ktorého zásahy vo verejnom priestore, ho viac-krát doviedli až pred súd, pričom aktéri – oslavujúci komunistický či fašistický režim – takej represii u nás nečelia. Druhou líniou je jeho časozberná, pedantná a často provokatívna výtvarná tvorba a stavba pomníkov pre obete režimov a napokon treťou líniou je jeho osobná, komplikovaná povaha, ktorá uniká glorifikácii.
Uvádza: ASFK
Film: SVK, dokumentárny, 78 minút, OV
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
13. 12.. 2018, 20:00, 15+
Záhada Silver  lake
Po znamenitom metahorore Neutečieš sa osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogénny výlet po Los Angeles: jeho meandrujúci neonoir Záhada Silver Lake sa točí okolo tridsaťtriročného Sama, ktorý sa po zmiznutí svojej záhadnej susedky Sarah púšťa do surreálneho pátrania, aby dekódoval tajomstvá, škandály a konšpirácie ukrývajúce sa v hlbinách Mesta anjelov. Hypnotický a zábavný triler bezmála lynchovského razenia poháňa tak ústredná obsedantná figúra, ako aj vycibrený soundtrack, dejové zvraty a nespočetné popkultúrne referencie, z čoho sa napokon skladá tajná história L. A. Film, ktorý je zároveň subverzívnou hračkou i netradičnou poctou ére klasického Hollywoodu.
Uvádza: Film Europe
Film: USA, dráma, 140 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
16.  12. 2018 , 16:00, 7+
27., 28. 12. 2018, 17:30                                                                    
Spider-man: Paralelné svety
Kreatívne duo Phil Lord a Chris Miller (LEGO Movie, 21 Jump Street) ukáže Spider-Mana v novom svetle, s použitím jedinečnej technológie animácie. Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera?
Uvádza: ITA film
Film: USA, rodinný, fantasy, dobrodružný 133 minút, SD, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
18., 22.  12. 2018, 18:00,    12+
Vianoce a spol.
Čo sa stane, keď tesne pred Štedrým večerom príde Santa naraz o škriatkov pripravujúcich darčeky? Všetci totiž naraz záhadne ochorejú. Je to totálna katastrofa, ktorú musí Santa zachrániť neplánovaným výletom pre lieky až na zem, kde na neho číhajú nečakané prekážky, hlavne v podobe nič nechápajúcich ľudí.
Uvádza: Film Europe
Film: FRA, komédia, 99 minút, ČD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
16., 20., 30. 12. 2018, 20:00, 12+
Aquaman
Ďalší superhrdina zo sveta DC Comics poodhalí svoj pôvod v akčnom dobrodružstve odohrávajúcom sa tentokrát v dychvyrážajúcom podmorskom svete siedmich morí.
Arthur Curry (Jason Momoa) je z polovice človek a z polovice obyvateľ bájnej Atlantídy, ktorý na svojej životnej ceste musí čeliť pravde o tom, kým v skutočnosti je ale aj tomu či si zaslúži byť…hrdinom – Aquamanom.
Uvádza: Continental Film
 Film: USA, sci-fi triler, 143 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
19. 12. 2018, 20:00, 12+
FK: Dežo Ursíny 70
Tvorba Deža Ursinyho je súčasť nášho národného kultúrneho dedičstva. Je jedným zo zakladateľov slovenskej modernej rockovej hudby. Jeho tvorba absolútne presahuje náš región. Je unikátna vo všetkých svojich podobách, od ranných bigbítových polôh, cez muzikálovú tvorbu, filmovú hudbu, až po neskoré fenomenálne obdobie, ktoré vzniklo najmä v spojení s básnikom Ivanom Štrpkom. 4. októbra 2017 sa uskutočnil koncert k 70. nedožitým narodeninám Deža Ursinyho, ktorý zorganizoval jeho syn Jakub Ursiny. Dramaturgia koncertu bola postavená tak, aby v troch blokoch predstavila široký a reprezentatívny prierez tvorbou tohto výnimočného umelca. V prvom bloku zazneli skladby v úpravách pre sláčikové kvarteto v podaní renomovaného telesa na poli vážnej hudby: Moyzesovho kvarteta. V druhom bloku sa predstavil veľmi silný pesničkový materiál z muzikálu Peter a Lucia na libreto Alty Vášovej, s textami Jána Štrassera. V treťom bloku koncertu zaznel prierez tvorby Deža Ursinyho, od najstarších piesní až po tie z posledného obdobia. Skladby boli interpretované mnohými kvalitnými mladými hudobníkmi (Dorota Nvotová, Kamil Mikulčík, Sisa Fehérová, Tomáš Sloboda, Vladislav Šarišský, Marian Slávka, Filip Hittrich, Valér Miko, Peter Bulík, Vlado Nosáľ, Lenka Molčányiová). Zaznejú napríklad skladby Let’s make a summer (1965), Apple tree in winter (1973), Tisíc izieb (1986), Svitá (1981), Tvár v zrkadle (1990), Modrý vrch (1981), Príbeh (1994).
Uvádza: ASFK
Film: SVK, hudobný, dokumentárny, 62 minút, ČT
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
21. 12. 2018, 17:30, MP
22. 12. 2018, 16:00,   MP
Asterix a tajomstvo čarovného nápoja    
Príbeh z prostredia svojráznej Galskej dediny sa točí okolo ich čarovného nápoja. Ten účinkuje tak, že kto ho vypije tak sa stane nadpozemsky silný. A vďaka tejto sile, odoláva dedina neustálym útokom Rimanov. Starý a popletený druid Panoramix, ktorý ako jediný vie tento nápoj pripraviť, však jedného dňa spadne pri zbere imela zo stromu. Pri páde si nielenže zlomí nohu, ale si aj uvedomí, že ak sa s ním niečo stane, tak budúcnosť Galov je ohrozená. Preto sa rozhodne odovzdať tajomstvo čarovného nápoja niekomu mladšiemu. Pri hľadaní toho správneho druida si vezme na pomoc dvoch „osvedčených “hrdinov z dediny – Asterixa a Obelixa. A dobrodružná cesta za budúcim nositeľom tajomstva čarovného nápoja môže začať...
Uvádza: Magic Box
Film: FRA, animovaný, 98 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
21., 22., 29. 12. 2018, 20:00, 12+
Robin Hood
Robin Hood, bojovník a hrdina všetkých chudobných (Taron Egerton), rozpúta vzburu proti zákernej a skorumpovanej anglickej korune v novom akčnom spracovaní.
Uvádza: Forum Film
Film: USA, akcia, dobrodružný, 117 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
27. 12. 2018, 20:00, 15+
Vdovy
Vdovy sú príbehom žien, ktoré nemajú takmer nič spoločné. S výnimkou mŕtvych manželov a veľkých dlhov, ktoré im zanechali zo svojej nepodarenej trestnej činnosti. A tak musia veľmi pritvrdiť a začať bojovať o svoje prežitie. Za týmto veľmi intenzívnym thrillerom stojí oscarový režisér Steve McQueen (12 rokov otrokom) a spisovateľka Gillian Flynn, autorka bestselleru Stratené dievča.
Uvádza: Continental film
Film: USA, triler, dráma, 129 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
29., 30. 12. 2018, 16:00, MP
Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel
V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel. Dokáže mu v tom niekto zabrániť ? Našťastie je tu odvážna Gerda a po jej boku prekvapivo aj Snehová kráľovná, s ktorou Gerda doteraz nemala najlepšie skúsenosti. Mocný kráľ Harald stratil takmer celú rodinu kvôli kúzlam Snehovej kráľovnej, a tak začne hľadať cestu, ako by mohol zničiť mágiu na celom svete. Pomocou úskoku sa mu podarí uväzniť všetkých kúzelníkov v krajine zrkadiel. Jediným, kto ho môže zastaviť, oslobodiť zajatcov a udržať rozprávkové kúzla v našom svete, je Gerda. Jej najväčšou silou totiž nie je mágia, ale viera v silu priateľstva. Vo svojom novom dobrodružstve sa Gerda bude opäť môcť spoľahnúť na pomoc trollov a ich kráľa Arroga a tiež aj na pomoc statočného chlapca Rollana. Podporí ju aj partia pirátov, v ktorej nemôže chýbať jej kamarátka Alfida. A nečakanú pomoc Gerda nájde aj na strane svojho protivníka. Haraldov syn, princ Anders, totiž skrýva nečakané tajomstvo, ktorým svojho otecka určite nepoteší.
Uvádza: CinemArt
Film: RUS, animovaný, 80 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
29., 30. 12. 2018, 18:00, 12+
Bumblebee
Charlie je čerstvých 18 a k narodeninám dostane od majiteľa autoservisu, kam chodila pomáhať, omláteného žltého Chrobáka. Nie je to hocijaký Chrobák, ale Transformer Bumblebee, ktorý sa v zapadnutom kalifornskom mestečku ukrýval pred svetom.
Uvádza: CinemArt
Film: USA, dobrodružný, 112 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
Zdroj: MsKS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?