Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na apríl

Publikované Sala Online, 24.03.2016 - 15:04
1.4.2016  (piatok), 17:30, MP 12
2.4.2016 (sobota), 20:00
Ocko je doma
Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala tradiční chybu. Vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, nicméně jen do chvíle, než se stal otcem. Jako táta zoufale nefungoval. I proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), jehož vždy zdobila zodpovědnost a serióznost, které si její děti bohužel neustále pletou s nudou. Brad by se klidně rozkrájel, kdyby ho braly jako tátu, ale ono jim to prostě nějak nejde. Pak se po čase navíc zjeví Dusty, který je pořád tou testosteronovou mašinou přetékající nápady, a rozhodne se Brada zašlapat do země. Brad si záhy uvědomí, že se slušností a zodpovědností by tomhle nerovném souboji neměl šanci obstát, a tak se do Dustyho pustí jeho vlastními zbraněmi, které však zoufale neovládá. I proto se z nenápadného pošťuchování stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára a obě děti.

 

 
1.4.2016  (piatok), 20:00, MP 12
Zoolander 2
Dvaja odvekí módni rivali, Derek a Hansel, musia dať hlavy dohromady, pretože nad nimi visí hrozba, že budú navždy nahradení mladšími, krajšími a šikovnejšími exponátmi.
Réžia: Ben Stiller, Uvádza: CinemArt SK
Hrajú: Ben Stiller, Benedict Cumberbatch, Justin Bieber, Owen Wilson, Penélope Cruz, Will Ferrell
Film: USA, komédia, 100 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
2.-3.4.2016  (sobota, nedeľa), 17:30, MP
Zootropolis
Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka, Nicka Wilda. Dobrodružnou animovanou komedii „Zootropolis: Město zvířat“ od Walt Disney Animation Studios režírovali Byron Howard („Na Vlásku“, „Bolt: Pes pro každý případ“) a Rich Moore („Raubíř Ralf“, „Simpsonovi“). Pomocné režie se ujal Jared Bush (seriál „Penn Zero: Part-Time Hero”).
Réžia: Byron Howard, Rich Moore, Uvádza: Saturn
Film: USA, animovaný, 90 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR
 
3.4.2016  (nedeľa), 20:00, MP 12
V mene Krista
Biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius je poverený vyriešiť záhadné zmiznutie Kristovho tela pár týždňov po jeho ukrižovaní. To má zastaviť šírenie rečí o príchode Mesiáša a zabrániť povstaniu ľudu v Jeruzaleme. Veľkolepý biblický príbeh v kinách počas Veľkonočných sviatkov.
Réžia:  Kevin Reynolds, Uvádza: ITA film
Hrajú: Cliff Curtis, Joseph Fiennes, María Botto, Peter Firth, Tom Felton
Film: USA, akcia, dráma, dobrodružný, 107 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
6.4.2016  (streda), 20:00, MP 12
Carol
Réžia: Todd Haynes, Uvádza: Bontonfilm
Hrajú: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Jake Lacy, Sarah Paulson
Film: GBR, USA, dráma, romantický, 120 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
7.4.2016  (štvrtok), 20:00, 15           
Dvojníci
Príbeh dvoch mužov, ktorí sú si podobní ako vajce vajcu, ale povahou a životnými osudmi sú odlišní ako deň a noc. Nikdy sa nevideli, nemajú ani tušenia o vzájomnej existencii, a aj by to tak zostalo, nebyť jednej „náhody“... Honza Rambousek je svojim spôsobom sympatický podvodník, ktorý je v podsvetí považovaný za odborníka na zámky, počítače, elektroniku a autá. Je to taktiež nenapraviteľný sukničkár, no aj tak ho ženy milujú... Práve mu tečie do topánok, pretože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvôli veľkým dlhom. Ak Honza neukradne z galérie obraz Dievčaťa s granátovým náhrdelníkom, tak je s ním amen... Zachráni ho náhoda – do cesty sa mu pripletie jeho dvojník, stredoškolský profesor Richard Prospal, pedant a poctivec na pohľadanie – a obom sa zázračne zmení život. Zatiaľ čo si Honza užíva v Richardovej koži doma aj v škole, Richard je prenasledovaný mafiánmi, pretože mu neveria, že nie je Honza Rambousek. No keď sa do rúk mafiána dostane aj jeho dcéra Natálka, tak Richardovi nezostáva nič iné ako zabudnúť na slušné správanie a nájsť spôsob ako vybabrať s mafiánom a jeho gorilami a dostať obraz aj dcéru do bezpečia. DVOJNÍCI sú komédia , ktorej nechýba svieži a provokujúci humor, plno vtipných gagov a to všetko umocnené vynikajúcimi výkonmi českých hercov ako Ondřej Sokol v dvojrole ako Richard a Honza.
Réžia: Jiří Chlumský, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Jakub Kohák, Jana Bernášková, Jitka Schneiderová, Milan Šteindler, Miroslav Etzler, Miroslav Táborský, Ondřej Sokol, Petr Čtvrtníček, Petr Nárožný, Simona Krainová, Štěpánka Fingerhutová, Zuzana Slavíková
Film: CZE, komédia, ČV
Vstupné: 4,- EUR
 
10.4. a 17.4.2016 (nedeľa), 17:30, MP
Pat a Mat vo filme
Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají… Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit“ svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci“ se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? Pata a Mata milují celé generace diváků nejen pro jejich manuální nešikovnost, ale také pro jejich neutuchající optimistický postoj k životu. I když se zdá vše ztracené, důležité je nikdy nesložit ruce do klína. Pat a Mat ve filmu dokazují, že neexistuje problém, na který by se nenašel řešení!
Uvádza: Continental film
Film: CZE, animovaný, 80 minút, ČV
Vstupné: 4,- EUR
 
10.4. a 15.4.2016  (nedeľa a piatok), 20:00, 12
Spotlight
Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví.
Uvádza: ITA film
Film: USA, triler, historický, dráma, životopisný, 129 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
13.4. a 17.4.2016  (streda, nedeľa), 20:00, 12
Moja tučná grécka svadba 2
Ľudia sa menia. Gréci nie.
Réžia: Kirk Jones, Uvádza: Forum film
Hrajú: Alex Wolff, Andrea Martin, Bruce Gray, Elena Kampouris, Fiona Reid, Gerry Mendicino, Gia Carides, Ian Gomez, Jayne Eastwood, Joey Fatone, John Corbett, John Stamos, Kolton Stewart, Lainie Kazan, Louis Mandylor, Michael Constantine, Nia Vardalos, Rita Wilson, Stavroula Logothettis
Film: USA, komédia, 93 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
14.4.2016  (štvrtok),   20:00, 15
15.4.2016 (piatok), 17:30
Londýn v plameňoch
Biely dom už dobyli a teraz si teroristi zoberú ešte väčšie sústo. Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Prekvapivé a drvivé útoky za sebou zanechajú svetových vodcov v pozíciách mŕtvol, výbuchy šíria skazu a monumenty anglickej metropoly sú v plameňoch. Londýn a západný svet sa behom chvíle ocitnú na kolenách. Hrozivej situácii a budúcnosti v totálnom chaose sa znova postaví Gerard Butler s britským agentom po boku. Záchrana nespočíva v predvídateľných vojenských manévroch, ale v poctivej ručnej práci.
Réžia:  Babak Najafi, Uvádza: Bontonfilm
Hrajú: Gerard Butler, Morgan Freeman, Angela Bassett, Aaron Eckhart, Melissa Leo, Radha Mitchell, Robert Forster
Film: GBR, USA, triler, akcia, krimi, 99 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
20.4.2016  (streda), 20:00, MP 12
FK: Ja, Oľga Hepnarová
Príbeh mladej ženy, ktorá v roku 1973 nasadla do nákladného auta a v centre Prahy zabila osem ľudí, otváral na prestížnom festivale Berlinale sekciu Panoráma. Existenciálna dráma o mladej vrahyni, ktorá svoj čin považovala za akt pomsty režimu, ponúka portrét poslednej ženy popravenej v komunistickom Československu.
Réžia: Tomáš Weinreb, Petr Kazda, Uvádza: ASFK
Hrajú: Michalina Olszańska, Marika Šoposká, Klára Melíšková, Petra Nesvačilová, Jan Novotný, Juraj Nvota, Lukáš Bech, Pavel Neškudla, Gabriela Míčová
Film: CZE, FRA, POL, SVK, historický, dráma, 105 minút, ČV
Vstupné: 3,- /2,- EUR člen FK
 
21.4. a 23.4.2016  (štvrtok a sobota), 20:00, 12
Lovec: Zimná vojna
Mladá ľadová kráľovná, ktorá má schopnosť zmraziť akéhokoľvek nepriateľa, strávila desiatky rokov v odľahlom zimnom paláci. Trénovala tu légiu lovcov – zabijakov. Zrazu však zistí, že dvaja z jej najlepších bojovníkov porušili jej prísne nariadenie: naveky uzavrieť svoje srdce pred láskou. V akčnom filme Lovec: Zimná vojna na divákov čaká dobrodružstvo, napätie, láska, a na svoje si rozhodne prídu aj diváci fantasy.
Réžia: Cedric Nicolas - Troyan, Uvádza: CinemArt
Hrajú: Chris Hemsworth, Emily Blunt, Charlize Theron, Jessica Chastain, Colin Morgan, Alexandra Roach, Annabelle Dowler, Lynne Wilmot, Nick Frost, Rob Brydon, Sam Claflin, Sam Hazeldine, Sheridan Smith
Film: USA, akcia, fantasy, dobrodružný, 96 minút, 21.4.- ST, 23.4. -ČD
Vstupné: 4,- EUR
 
22.4.2016  (piatok), 20:00, 15
Somnia: Zlo nikdy nespí
Somnia je další z filmů režiséra Mikea Flanagana, který má za sebou úspěšné hororové filmy. Přináší do tohoto žánru svůj osobitý styl. Somnia je film o osiřelém dítěti, které trápí jeho sny. Emocionálně nadpřirozený thriller, kde se sny (noční můry) dítěte projevují i fyzicky.
Uvádza: Continental film
Film: USA, horor, triler, 111 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
23.4.2016  (sobota), 17:30, MP
Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda
Réžia: Walt Becker, Uvádza: Barracuda movie
Film: USA, detský, animovaný, hudobný, komédia, 86 min., český dabing
Vstupné: 3,- EUR
 
24.4.2016  (nedeľa), 17:30, MP
Barbie: Tajná agentka
Barbie, Teresa a Reneé - nejlepší kamarádky s tím nejnáročnějším gymnastickým a parkourovým tréninkem jsou vybrány špionážní agenturou aby se staly tajnými špionkami. Můžete se těšit na růžový balíček plný akce, dobrodružství, technických vychytávek a hlavně na roztomilá robo-zvířátka.
Uvádza: CinemArt
Film: USA, rodinný, animovaný, 75 minút, český dabing
Vstupné: 4,- EUR
 
24.4.2016  (nedeľa), 20:00, 12
Teória tigra
Veterinár Jan (Jiří Bartoška) má toho akurát tak dosť. Poslednou kvapkou v mori je smrť svokra, ktorému tiež došli sily a trpezlivosť. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho živote, starobe, a nakonec ešte aj o tom, ako a kde bude pochovaný. Nerešpektovala žiadne jeho priania a túžby, v dobrej viere, že ona sama vždy a lepšie ako on vie, čo je pre neho najlepšie. A tak sa, na jeho nešťastie, o neho starala podľa svojej predstavy o jeho šťastí. A Janovi začína byť jasné, že je na tej istej ceste ako bol jeho svokor… Jeho žena Olga (Eliška Balzerová) má totiž rovnakú stratégiu „výchovy“ – je presvedčená, že za šťastie svojho muža je zodpovedná výlučne len ona. Jano už takto ďalej nevládze, nechce, ani nevie žiť. Keď nič neurobí, skončí ako svokor. Jedného dňa mu napadne spôsob, ako sa oslobodiť a získať späť vládu nad svojím životom. Ten spôsob je ale dosť netradičný. Už len tým, že prvou inšpiráciou mu je jeden z jeho pacientov, papagáj s podozrením na Alzheimera. Jan sa tak aj vďaka nemu vydáva na cestu za naplnením toho, čo považuje za svoje sny. Keďže táto cesta nemôže byť ľahká, stáva sa jej súčasťou tiež stádo kôz a neskôr i kráv, psychiatrický ústav, plavba na plti a život na lodi. Janova cesta za slobodou ovplyvní aj životy jeho detí a ich partnerov. Dcéra Olga (Táňa Vilhelmová) totiž prevzala matkinu metódu, zatiaľ čo nevesta Alena (Pavla Beretová) zatiaľ dokázala tlaku rodovej tradície odolať a volí si vlastnú cestu, liberálnejšiu, modernejšiu, ľudskejšiu. Dôsledky ich činov sú badateľné na ich polovičkách (Jiří Havelka a Jakub Kohák). Jiří Bartoška o svojej postave a téme filmu prezrádza: „Ženy si berú tigra, aby z neho postupom času urobili králika, ktorému sa nasype trochu toho krmiva, ale hneď sa mu zavrú dvierka, aby mu náhodou nenapadlo hrať sa mimo králikárne na tigra. A to sa snažíme vyrozprávať v našom filme.“
Réžia: Radek Bajgar, Uvádza: CinemArt
Hrajú: Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Jakub Kohák, Jiří Bartoška, Jiří Havelka, Tatiana Vilhelmová
Film: CZE, SVK, komédia, dráma, 101 minút, ČV
Vstupné: 4,- EUR
 
27.4.2016  (streda), 20:00, MP 15
Fk: Marguerite
Paríž, dvadsiate roky. Marguerite Dumont je bohatá žena, milovníčka hudby a opery. Už celé roky pravidelne spieva pro svojich hostí. Spieva hrozne falošne, ale nikto jej nikdy nepovedal pravdu. Všetko sa skomplikuje, keď sa rozhodne zaspievať pred skutočným publikom, v parížskej Opere.
Réžia: Xavier Giannoli, Uvádza: ASFK
Hrajú: André Marcon, Catherine Frot, Georges Dumont, Michel Fau Atos, Christa Théret
Film: BEL, CZE, FRA, dráma, 127 minút, ČV
Vstupné:3,- /2,- EUR člen FK
 
28.4.2016  (štvrtok), 20:00, MP 15
Agáva
Do malého juhoslovenského mesta prichádza vážený staviteľ Hampl so svojou mladou manželkou Naďou. Jej pozornosť zaujme rovnako mladý učiteľ Daniel Orešanský, na ktorom nedávna účasť v 2. svetovej vojne zanechala jazvy. Naďa je spočiatku rozhodnutá nepodľahnúť Danielovej charizme, no horúce leto a božská vôňa rozkvitajúcej agávy všade navôkol jej rozhodnutie komplikujú. Keď agáva po tridsiatich rokoch konečne zakvitne, Nadino úsilie je načisto zmarené... Agáva je hraný film na námety druhej kapitoly románu Agáty slovenského spisovateľa Ladislava Balleka. Ide o ľúbostný príbeh nešťastnej lásky odohrávajúci sa v prelomovom období tesne po druhej svetovej vojne. Za dverami sa už nenápadne hlási Víťazný február, ktorý vymazal z dejín takmer celú jednu vrstvu slovenskej inteligencie. Zdanlivo jednoduchý príbeh lásky, vo vnútri však silná psychologická štúdia rôznych charakterov. V Agáve sa hrdinovia zhrýzajú a trýznia, ale všetko je to dlho utajené v ich najhlbšom vnútri. Keď sa však vyplaví na povrch ich krutosť či vášeň, je to ako výbuch sopky. Práve vďaka prítomnosti týchto dvoch motívov bude film atraktívny nielen pre divákov obľubujúcich romantické príbehy, ale aj pre nadšencov artovej distribúcie a náročnejšieho rozprávania.
Réžia: Ondrej Šulaj, Uvádza: Continental film
Hrajú: Milan Kňažko, Katarína Šafaříková, Marek Geišberg, Milan Lasica, Branislav Deák, Diana Mórová, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Miro Noga, Zuzana Šebová
Film: SVK, dráma, 91 minút, OR
Vstupné: 4,- EUR
 
29.4.2016  (piatok), 20:00, MP 15
Ulice dloverfield 10
Príbeh filmu nás presunie do suterénu, kde John Goodman väzní ženu Mary Elizabeth Winstead pred chemickým zamorením, ktoré je všade na povrchu Zeme. Otázka je, či je to naozaj pravda. Akčné sci-fi by mohlo zaujať aj vďaka komornému hereckému obsadeniu.
Réžia: Dan Trachtenberg, Uvádza: CinemArt
Hrajú: John Goodman, Douglas M. Griffin, John Gallagher Jr., Maya Erskine, Mary Elizabeth Winstead
Film: USA, sci-fi, dráma, mysteriózny, 100 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?