Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na august

Publikované Sala Online, 01.08.2016 - 09:01
3.8.2016  (streda), 20:00, MP 15
Oslnení slnkom
Slávna rocková hviezda Marianna (Tilda Swinton) trávi pokojnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojim partnerom Paulom (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušená nečakaným príchodom jej dávnejšieho priateľa a milenca Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okúzľujúcej dcéry Penelope (Dakota Johnson). Štvorica sa na spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho vidieka... Slnkom a horúčavou zaliate prostredie však začína meniť letnú idylu. Medzi protagonistami narastá dusné napätie. Príjemné a horúcim slnkom poznačené stretnutie sa postupne mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrievania a hlavne žiarlivosti. Herecký koncert, ktorý rozohrávajú všetci protagonisti filmu ocenili minulý rok na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach.
Réžia: Luca Guadagnino, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts, Ralp Fiennes, Tilda Swinton
Film: Fra, Ita, dráma, 120 minút, ČT
Vstupné: 4,- eur
 
4.8.2016 (štvrtok), 20:00
Julieta
Julieta žije sama se svou dcerou Antíou poté, co do jejich šťastného života krutě zasáhl osud. Po smrti Julietina manžela Xoana, Antíina otce, prožívají nejhorší období. Obě trpí, Julieta se uzavře do sebe a jejich tichá bolest je postupem času odcizuje. Když je Antíe osmnáct let, opustí svou matku bez jediného slova vysvětlení. Julieta ji více než 12 let zoufale hledá všemi možnými způsoby. Během té dlouhé doby zjišťuje, jak málo svou dceru zná. Až náhodné setkání s Antíou dává matce šanci pokusit se ji získat zpět. Osamělá a zlomená Julieta se rozhodne konfrontovat svůj život a říct dceři pravdu o osudových událostech, které jejich životy rozdělily.
Réžia: P. Almodóvar, Uvádza: Magic Box
Film: Španielsko, dráma, 99 minút
Vstupné: 4,- eur
 
5.8.2016  (piatok), 20:00, MP 12
Zoznamka
   
Zoznámte sa a množte sa. Začať môžete s úsmevom s letnou romantickou komédiou Zozn@mka s Jiřím Langmajerom v hlavnej úlohe. Adam a Eva mali na zoznámenie ideálne podmienky, boli rovno nahí a bez akejkoľvek konkurencie. Dnes sa ale nájdenie partnera môže stať pekne tvrdým orieškom. Práve všemožné peripetie, uveriteľné aj neuveriteľné situácie a stretnutie pri tŕnistej ceste za tým pravým náprotivkom ukáže oddychová komédia Zozn@mka, ktorej tvorcovia sa inšpirovali skutočnými zážitkami a historkami. "Roky randenia, blbnutia na zoznamkách a je to stále rovnaké. "Kretén strieda kreténa", povzdychne si hrdinka filmu a jej ďalšie rande na inzerát s tvárou Lukáša Pavláska sa rýchlo zaradí do jej oddielu katastrof a kreténov. Podobný zoznam príšerných schôdzok postupne rozširujú i ďalšie postavy. Zozn@mka je totiž komédia o mužoch, ženách a zaujímavom fenoménu doby - internetovej zoznamke. A samozrejme o tom, čo všetko sa na takomto rande naslepo môže stať. Ale pozor, v rybníku hľadajúcich sa môže objaviť aj dravá šťuka. Jiří Langmajer ako šéf zoznamky čelí sťažnostiam nespokojných dám. V mene firmy a v mene príležitosti, ktorá robí zlodeja, musí ukázať, že chlapi nie sú len idioti. S šarmom a roztomilosťou slávneho filmového Kristiána vyráža na schôdzky s klientkami. Vyzbrojený informáciami z ich dotazníkov vystupuje ako muž ich snov. Po niekoľkých naplnených schôdzkach však bez stopy miznú. On totiž manželku nehľadá, on už doma jednu má. A tá má zasa kamarátku a tá hľadá na zoznamke a tú Jiří Langmajer tiež zvedie. Slučka okolo záletníka sa začína uťahovať a vo vzduchu visí spoločný ženský sľub, že pomsta bude sladká. Komédia Zozn@mka sa čiastočne točila aj na Kanárskych ostrovoch a hudbu do filmu zložil Vašo Patejdl a Petr Janda.
Réžia: Zita Marinovová, Uvádza: Bontonfilm
Hrajú: Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Zuzana Kajnarová, Marie Doležalová, Šárka Vaculíková, Ladislav Hampl, Petr Vondráček, Lukáš Pavlásek, Mira Nosek, Martin Kraus, Jaroslava Obermaierová, Iva Kubelková
Vstupné: 4,- eur
 
6.8.2016  (sobota), 20:00, MP 12
Krotitelia duchov
Chris Hemsworth, Melissa McCarthy a Kristen Wiig v hlavných úlohách komédie, v ktorej prídu na scénu nekompromisné krotiteľky duchov!
Réžia:  Paul Feig, Uvádza: ITA film
Film: USA, sci-fi, akcia, komédia, 96 minút, ST
Vstupné: 4,- eur
 
7.8. a 17.8.2016  (nedeľa a streda), 20:00, MP 15  
Jednotka samovrahov
Tajná vládna agentúra A.R.G.U.S., ktorú vedie Amanda Waller (Viola Davis), vytvorí skupinku super zloduchov, ktorí si hovoria Suicide Squad – samovražedná skupina a to preto, že sa občas jeden z nich nevráti z akcie späť. Vykonanie jednotlivých úloh vedie k výmene za menšie tresty odňatia slobody pre každého zo skupinky.
Réžia: David Ayer, Uvádza: Continental film
Hrajú: Adam Beach, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alex Meraz, Ben Affleck, Cara Delevingne, Corina Calderon, David Harbour, Ike Barinholtz, Jai Courtney, Jared Leto, Jay Hernandez, Jim Parrack, Joel Kinnaman, Karen Fukuhara, Margot Robbie, Scott Eastwood, Viola Davis, Will Smith
Vstupné: 4,- eur
 
10.8.2016  (streda), 20:00, MP  12
FK: Ja, Oľga Hepnarová
Príbeh mladej ženy, ktorá v roku 1973 nasadla do nákladného auta a v centre Prahy zabila osem ľudí, otváral na prestížnom festivale Berlinale sekciu Panoráma. Existenciálna dráma o mladej vrahyni, ktorá svoj čin považovala za akt pomsty režimu, ponúka portrét poslednej ženy popravenej v komunistickom Československu.
Réžia: Tomáš Weinreb, Petr Kazda, Uvádza: ASFK
Hrajú: Michalina Olszańska, Marika Šoposká, Klára Melíšková, Petra Nesvačilová, Jan Novotný, Juraj Nvota, Lukáš Bech, Pavel Neškudla, Gabriela Míčová
Film: CZE, FRA, POL, SVK, historický, dráma, 105 minút, ČV
Vstupné: 1,- eur
 
11.8. a 14.8.2016  (štvrtok, nedeľa), 20:00, MP 15
Buchty a klobásky
Seth Rogan a Evan Goldberg, tvorcovia úspešných komédii 50/50, Susedia na odstrel a To je koniec! prichádzajú tentokrát s animovaným filmom pre dospelých. Diváka pobaví originálny príbeh o klobáske, ktorá sa rozhodne odhaliť skutočnú podstatu svojej existencie.
RéžiaConrad Vernon, Greg Tiernan, Uvádza: ITA film
Vstupné: 4,- eur
 
12.8. a 13.8.2016  (piatok, sobota), 20:00, MP 15
Matky rebelky
Aj mamy toho majú niekedy dosť a potrebujú sa odviazať. Pre Amy (Mila Kunis) je jej rodina úplne všetkým. Ale manžel s dušou chlapca, deti neustále vyžadujúce pozornosť a idiotský šéf majú vysoké nároky. Všetkým sa snaží vyhovieť, byť milá, ale nech robí, čo robí, nikdy to nie je dosť. Zlom nastáva v okamihu, keď sa dostane do konfliktu trojicou dokonale premotivovaných moderných supermatiek (Christina Applegate, Annie Mumolo, Jada Pinkett Smith). Z milej Amy je zrazu rebelka, ktorá získa na svoju stranu ďalšie zúfalé mamičky (Kathryn Hahn, Kristen Bell) a spolu si konečne začnú užívať. Nečakane získaná sloboda im prevráti život naruby, a napokon z nich možno spraví lepšie matky.
Hrajú: Mila Kunis , Kathryn Hahn , Kristen Bell , Jada Pinkett Smith , Christina Applegate , Emjay Anthony , Eugenia Kuzmina , Jay Jablonski
Réžia: Jon Lucas, Scott Moore, Uvádza: forum film
Vstupné: 4,- eur
 
13.-14.8. a 21.8.2016  (sobota, nedeľa a nedeľa), 20:00, MP
Tajný život maznáčikov
Čo asi robia vaši štvornohí miláčikovia, keď nie ste doma? Odpoveď na otázku, ktorá trápi snáď každého psíčkara a milovníka mačiek, nájdete v animovanej komediálnej lahôdke Tajný život maznáčikov, ktorú vytvorili autori filmových hitov Ja, zloduch či Mimoni.Max a Katie sú spriaznené duše, najlepší kamaráti na svete. Čo na tom, že Max je pes a Katie človek? Keby sa Katie každý deň na dlhé hodiny nestrácala a nenechávala Maxa v ich byte samého, bol by Max najspokojnejší pes na svete.Toto platilo však len do chvíle, kým Katie nepriviedla domov z útulku chlpaté psie monštrum menom Baron a nerozhodla sa, že odteraz budú žiť šťastne v trojici.
Réžia: Chris Renaud, Yarrow Cheney, Uvádza: Cinemart
Film: animovaný
Vstupné: 4,- eur
 
18.-19.8.2016  (štvrtok, piatok), 20:00, MP 12
Star trek: Do neznáma
Posádka hviezdnej lodi U.S.S. Enterprise skúma najvzdialenejšie kúty a nezmapované miesta vesmíru. A tu sa stretávajú s novým, záhadným nepriateľom, ktorý ich aj celú Federáciu vystaví ťažkej skúške. V novej časti série Star Trek s podtitulom Do neznáma bola zničená loď Enterprise, jej posádka rozprášená do všetkých kútov vesmíru a časť z nej dokonca uvrhnutá do zajatia.Tento veľmi depresívny vývoj príbehu je dôsledkom ambicióznej misie, na ktorú vyslala Federácia Enerprise s cieľom rozšíriť hranice doteraz známeho vesmíru. Hneď za nimi totiž číha hrozba väčšia a mocnejšia než všetky protivenstvá, na ktoré doteraz Kirk a jeho posádka narazili. Aj keď ich prvé stretnutie s Khanom a jeho vyspelými technológiami úplne zdecimuje, budú sa musieť rýchlo spamätať. Ich premožiteľ má totiž zálusk na celú Federáciu, ktorá nemá bez Kirka žiadnu šancu na prežitie.
Hrajú: Anton Yelchin, Deep Roy, Chris Pine, Idris Elba, Joe Taslim, John Cho, Joseph Gatt, Karl Urban, Lydia Wilson, Simon Pegg, Sofia Boutella, Zachary Quinto, Zoe Saldana
Réžia: Justin Lin, Uvádza: Cinemart
Vstupné: 4,- eur
 
19.8.2016  (piatok), 18:00, MP
Strašidlá
Rodinná komédia o strašidelnej rodine hejkala Huga, ktorá sa nechce vysťahovať zo svojho domu a je prinútená adaptovať sa do bežného života obyčajných smrteľníkov, ktorí vedia pekne skomplikovať život. Čo sa stane, keď si rodina strašidiel musí nájsť prácu, začať platiť nájom a chodiť do školy? Vysťahovať sa alebo platiť nájom, pracovať a chodiť do školy! Tak znel ortieľ, vynesený úradníkom Patočkom nad rodinou hejkala Huga, ktorá býva v starom dome na kraji malomesta. Rodina hejkala Huga sa skladá z nadprirodzených bytostí - manželky Huga / čarodejnice Partície, ich dvoch detí, ďalšej čarodejnice tety Žofie, vodníka Bubly a víly Jitřenky. Tí sa majú začleniť do sveta ľudí, začať pracovať, chodiť do školy a hlavne zarábať peniaze na nájom. Koniec rodiny sa zdá neodvratný, najmä potom, čo Hugo príde o hlas a jeho žena Patrícia ho opustí a odletí za svojou prvou láskou upírom do Temešváru. Dom má byť vyprázdnený, čomu chcú strašidlá za každú cenu zabrániť. Vydajú sa za úradníkom Patočkom, ktorý má ich prípad na starosti a ten sa nechá ich prosbami oblomiť a odporučí im, čo majú začať robiť. Vodník Bubla začne pracovať v práčovni pani Karolíny ako pomocná sila, Hugo sa začlení do hereckého ansámblu a skúša s nimi rozprávku a víla Jitřenka sa stane prvou primabalerínou v rovnakom divadle. Všetko vyzerá jednoducho, ale bude to však oveľa ťažšie, než by sa mohlo zdať. Na celú rodinu čakajú neuveriteľné dobrodružstvá neznámeho sveta. Odvážneho hrdinu za pomoci kúziel a mágie čaká neľahká úloha, ako sa vysporiadať so všetkými nástrahami zemnej ríše, prekabátiť úradného Simla a udržať rodinu pohromade. Ale ich svojrázne radostný život, neutíchajúca láska a pocit súdržnosti sú oveľa viac silnejšie, než chamtivosť a podlosť normálnych ľudí.
Réžia: Zdeněk Troška, Uvádza: Continental film
Hrajú: Aleš Háma, Aneta Procházková, Anna Polívková, Bronislav Kotiš, Carmen Mayerová, Jana Bernášková, Jirka Dvořák, Karel Dobrý, Martin Pechlát, Matěj Hádek, Matěj Kraus, Matěj Vlček, Nelly Řehořová, Petr Čtvrtníček, Petr Náržný, Petr Šimčák, Sára Sandeva, Tereza Bebarová, Tereza Kostková, Václav Postránecký, Vladimír Polívka  
Scenár: Jiří Kos, Marek Kališ, Zdeněk Troška
Vstupné: 4,- eur
 
21.8.2016  (nedeľa), 20:00, 15
Vojnoví psi
Pravdivý príbeh dvoch mladých mužov, David Packouz a Efraim Diveroli, ktorí získali zákazku 300 miliónov dolárov od Pentagonu na vyzbrojenie amerických spojencov v Afganistane.
Hrajú: Jonah Hill (Efraim Diveroli) , Miles Teller (David Packouz) , Bradley Cooper , Valentina Lucia Faltoni
Réžia:  Todd Phillips, Uvádza: Continental film
Vstupné: 4,- eur
 
24.8.2016  (streda), 20:00, MP 12
Amy
Kým v skutočnosti bolo dievča, ktoré stojí za menom Amy Winehouse? Čo táto hudobná ikona skrývala pred okolitým svetom a prečo zomrela vo veku len 27 rokov? Celovečerný dokument necháva hovoriť najmä Amy samotnú prostredníctvom doposiaľ nezverejnených archívnych záberov, rozhovorov, ale predovšetkým prostredníctvom jej hudby a pôvodných textov, ktoré vždy reflektovali aktuálne udalosti jej života. Vidíme Amy ako obyčajné dievča s obrovským talentom a túžbou spievať, ako zjavenie ohromujúce hudobných fajnšmekrov, ako popovú hviezdu obletovanú fanúšikmi aj ako obeť manipulovanú manažérmi a prenasledovanou bulvárnymi novinármi, unikajúcou závislostiam. Za známym mediálnym obrazom ale odhaľujeme hlavne Amy, ktorá skutočne túži len po dvoch veciach: naozajstnej láske a hudbe.
Film, VB, dokumentárny, 127 min,
Réžia: Asif Kapadia
Vstupné:1,- eur
 
25.8.2016  (štvrtok), 20:00
Hands of stone
Legendárny boxer Roberto Duran a jeho rovnako legendárny tréner Ray Arcel si navzájom zmenia svoje životy.
Film: USA, 116 min, dráma, životopisný
Vstupné: 4,- eur
 
31.8.2016  (streda), 20:00
Božská Florencia
Fascinujúci pravdivý príbeh o najhoršej speváčke na svete. Meryl Streep v úlohe závratne bohatej ženy, ktorej jediným snom je spievať. Bohužiaľ jej hudobné nadanie a hlas sú jednoznačne príšerné. Keď sa v roku 1944 rozhodne usporiadať svoj veľkolepý koncert v Carnegie Hall, jej priateľ a manažér Hugh Grant, ktorý ju láskyplne chránil pred krutou pravdou o jej talente, teraz čelí ťažkej výzve.
Réžia: S. Frears
Hrajú:Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg...
Životopisný, 110 min., MP12+, GB, ČT, 2D projekcia
Vstupné: 4,- eur

Zdroj: MSKS Šaľa


Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?