Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) a Centrum rozvoja znalostí o potravinách n.o. pri príležitosti Svetového dňa potravín zorganizovali v poradí už 5. ročník týždňa HOVORME O JEDLE, ktorého aktivity sa konali v týždni od 16. do 20. októbra 2017.
Aj tento rok sa do súťaže mohli zapojiť všetky základné školy na území Slovenskej republiky.
Projekt bol realizovaný pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Odbornú garanciu prevzali Úrad verejného zdravotníctva SR, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky a Štátna veterinárna a potravinová správa SR.
Cieľom projektu je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť.
Počas týždňa HOVORME O JEDLE boli pre základné školy pripravené tieto aktivity:
1. súťažno-vzdelávacia aktivita "HOVORME O JEDLE"
2. výtvarná súťaž "CHUTNÉ MAĽOVANIE"
3. literárna súťaž "PREČO POTRAVINY NEPATRIA DO KOŠA"
Slávnostné vyhlásenie výsledkov 5. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE sa uskutočnilo 22. novembra 2017 v Bratislave.
Základnej škole v Kráľovej nad Váhom č. 72 sa po minuloročnom striebornom diplome tento rok podarilo získať zlatý diplom!
ZŠ Kráľová nad Váhom