Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Kultúra

Program Kina DK Šaľa na október

Publikované Sala Online, 27.09.2015 - 10:03
1.10.2015 (štvrtok), 20:00, MP 15
Gangsterka
Radim Kraviec alias Káčko sa vyznačuje vysokou inteligenciou a talentom pre dokonalý podvod. Kde iní siahajú po zbrani, on využíva lsti, armády právnikov a monštruózny kapitál. Bez mrknutia oka okráda štát o miliardy korún. Je si ale dobre vedomý hranice, ktorú nesmie prekročiť. Tou hranicou je fyzická eliminácia kohokoľvek zo svojho okolia. Vďaka kontaktom na politickej scéne pripravuje triumfálny kus - ovládnutie ČEPRA, spoločnosti, ktorá kontroluje všetky zásoby pohonných hmôt v republike. Ak sa to podarí, bude to „obchod" storočia. Káčka nečakane zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, ktorý spolupracuje s hospodárskou kriminálkou. Nemožné sa stáva skutočnosťou. Nepolapiteľný tunelár Káčko končí vo väzbe, štátu sú zachránené miliardy korún. Zatiaľ... Kraviec sa vďaka šikovným právnickým kľučkám dostáva veľmi rýchlo na slobodu. Jeho opatrnosť a chladne kalkulujúca myseľ nenávratne mizne. Rozbieha neľútostnú mašinériu pomsty. Káčko prekračuje pomyselnú hranici od finančného zločinca k neľútostnému vrahovi... Príbeh je založený na skutočných udalostiach. Gangster Ka skúma mechanizmus organizovaného zločinu, vnáša svetlo do miliardového tunelu a snaží sa objektívne ukázať zrod skutočného gangstra. V réžii Jana Pachla (seriál Cirkus Bukowsky), ktorý je i autorom scenáru na plátne excelujú známe herecké tváre.
Réžia: Jan Pachl, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Hynek Čermák, Predrag Bjelac, Vlastina Svátková, Filip Čapka, Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Tomáš Jeřábek, Zdeněk Žák, Jan Révai, Blažena Hlasová, Simona Prasková a ďalší
Film: CZE, Thriller, Krimi, 90 minút, ČV
Vstupné: 4,- eur
 
2.- 3.10.2015 (piatok, sobota), 18:00, MP
4.10.2015 (nedeľa), 20:00
Hotel transylvánia 2
Zdá sa, že Hotelu Transylvánia sa začína dariť... Dracula konečne ustúpil zo svojich striktných zásad ubytovať v hoteli len príšery, a ten sa preto otvára aj ľudským návštevníkom. Za zatvorenými dverami krypty ale Draculu zožierajú pochybnosti o tom, či sa jeho napoly ľudský a napoly upíri vnuk Dennis vôbec niekedy stane upírom. Keď teda Mavis v spoločnosti Johnnyho vyrazia na návštevu ľudskej časti príbuzenstva - na ktorú napokon tiež čaká nejedno prekvapenie - požiada "Dedo" Drac o pomoc svojich priateľov Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a spoločne Dennisovi nachystajú "kurz pre strašidlá". Nemajú ale najmenšie tušenie, že sa k návšteve svojej rodiny v hoteli chystá tiež Dracov namrzený a veľmi, veľmi, veľmi staromódny otec Vlad. Keď sa teda Vlad dozvie, že jeho pravnuk nie je čistokrvný upír - a ešte k tomu teraz do Hotela Transylvánie môžu jazdiť aj ľudia - nastane mela, z ktorej by dosť možno aj upírovi stuhla krv v žilách.
Réžia: Genndy Tartakovsky, Uvádza: ITA film
Hrajú: Adam Sandler, Mel Brooks, Selena Gomez, Steve Buscemi
Film: USA, Animovaný, Rodinný, Komédia, 95 minút, SD
Vstupné: 4,- eur
 
2.10.2015 (piatok), 20:00, MP 12
Straight outa compton
Ulice kalifornského Comptonu boli jedným z najnebezpečnejších miest v Amerike. Práve tu, v mieste, ktorého život riadili drogové gangy a pravidelné policajné razie, sa narodila pätica chlapcov, ktorí odtiaľ dokázali vypadnúť. Svoju frustráciu a nenávisť a sa rozhodli vyjadriť spevom. Vytvorili žáner nazývaný ,,gangsta rap“ a skupinu N.W.A., ktorá patrí k najkontroverznejším hudobným zostavám histórie. Režisér F. Gary Gray o nej natočil nekompromisnú životopisnú drámu plnú skvelej muziky a ostrých textov. Kto sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia potuloval po Comptone a mal čiernu farbu kože, bol policajtom automaticky podozrivý. Začínajúceho rappera, ktorý sa prezývam Eazy- E, to neskutočne štvalo. Aj keď ani on nebol baránok, keďže si privyrábal predajom drog. A aj vďaka tomu mal zdroje na rozbehnutie svojej kariéry. Hneď sa k nemu pridal jeho kamoš, comptonský DJ Dr. Dre, a ďalší muzikanti DJ Yella a Mc Ren. Dosť zásadným sa stal piaty člen zoskupenia Ice Cube, ktorý vytváral texty plné brutálnej lyriky a neobvyklých rýmov. Spievali o všetkom, čo ich štvalo. O systéme, ktorý ich zašľapáva, o policajtoch, ktorí ich zmlátili. Hnev a frustrácia z nich stvorili kométy, ktoré začali ovplyvňovať čím ďalej viac ľudí. Splnený sen ničila zvýšená pozornosť štátnych orgánov. Keď spievate pesničku, ktorá sa volá ,,Fuck the Police“, nemôžete sa veľmi diviť. ,,Je to kombinácia príbehu o splnenom Americkom sne a pravej gréckej tragédie,“ hovorí o príbehu režisér Gray, ktorého s príbehom kapely spája veľmi silné puto. I on sám totiž vyrastal v Comptone a svoju kariéru zahájil ako režisér videoklipu rapových spevákov, mimo iného aj Ice Cuba. Fakt, že svojim hrdinom rozumie, je takisto z každej minúty filmu plného hitov cítiť.
Réžia: F. Gary Gray, Uvádza: Barracuda Movie
Hrajú: O´Shea Jackson, Corey Hawkins, Jason Mitchell
Film: USA, hudobný, Dráma, 147 minút, ČT
Vstupné: 4,- eur
 
3.10.2015 (sobota), 20:00, MP 12
4.10.2015 (nedeľa), 18:00
Wilsonov
Výpravná komédia s detektívnou zápletkou nadväzuje na poetiku legendárnych filmov Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela či Tajomstvo hradu v Karpatoch. Píše sa rok 1919 a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k USA a premenovať ho na Wilsonov. Všetko klape, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti mesta vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na mafie, drogy, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Jozefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúce honba po stopách šialeného vraha môže začať.
Réžia: Tomáš Mašín, Uvádza: Forum film
Hrajú: Jan Kraus, Jiří Macháček, Luboš Kostelný, Richard Stanke, Tatiana Pauhofová, Vojtěch Dyk
Film: CZE, SVK, Komédia, 115 minút, OR
Vstupné: 4,- eur
 
7.10.2015 (streda), 20:00, MP         
Klub bitkárov
Mainstreamový film, který naprosto narušil pravidla mainstreamu a ukázal na velkém plátně šokující násilné scény, obnažené pohlavní orgány a inteligentní terorismus. Komplikovaná dějová skládanka adaptující stejnojmenný a podobně převratný román Chucka Palahniuka pracující s odvěkým motivem dvojníka. Katalogy z IKEA, Meat Loafova prsa, pěsti ve tmě, tučňáci, liposukce a mýdlo. Snímek, který bude za sto let ve všech učebnicích dějin filmu.
Réžia: David Fincher, Uvádza: ASFK
Hrajú: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier
Film: DEU, USA, Dráma, 139 minút, ČT, ASFK
Vstupné: 3,- /člen FK 2,- eur
 
8.10.2015  (štvrtok), 20:00, MP 12
Marťan
Astronaut Mark Watney ( Matt Damon ) počas misie na Mars skoro zahynul v prašnej búrke . Zvyšok jeho posádky planétu opustil v domnienke, že je mŕtvy. Ale Watney prežil a ocitne sa tak omylom sám na nepriateľské planéte. Má k dispozícii len malo zásob a tak musí využiť všetok dôvtip, invenciu a technické znalosti, aby nielen prežil, ale tiež našiel spôsob, ako vyslať signál na Zem, že je nažive. V okamihu, keď sa mu to podarí, začne milióny kilometrov ďaleko od neho NASA a medzinárodný tím vedcov neúnavne pracovať, aby dostali tohto " Marťana " domov. Zatiaľ čo členovia jeho posádky súbežne preukazujú svoju odvahu na takmer nemožnej záchrannej misii.
Réžia: Ridley Scott, Uvádza: Barracuda Movie  
Hrajú: Jessica Chastain, Kristen Wiig, Matt Damon, Miles Teller, Michael B. Jordan, Sebastian Stan
Film: USA, Sci-fi, Akcia, Dobrodružný, ST
Vstupné: 4,- eur
 
9.- 10.10.2015 (piatok, sobota), 20:00, MP 15
Nemilosrdní
Serge Buren je legendárny policajt, obklopený skupinou mladých a dravých policajtov s nekonvenčnými metódami. Dokáže však táto brutálna policajná skupina zabrániť útoku zločincov vybavenými vojenským arzenálom?
Réžia: Benjamin Rocher, Uvádza: Magic Box
Hrajú: Jean Reno, Alban Lenoir, Caterina Murino, Thierry Neuvic, Stefi Celma, Oumar Diaw, Sébastien Lalanne, Jess Liaudin
Film: FRA, Akcia, 90 minút, ČT
Vstupné: 4,- eur
 
14.10.2015 (streda), 20:00, MP
Fénix
Bývalá úspěšná zpěvačka Nelly se vrací z koncentračního tábora se znetvořeným obličejem a po plastické operaci se tato femme fatale postupně stává svojí vlastní dvojnicí. Sugestivní snímek německého režiséra Christiana Petzolda odkazuje ke klasickým filmům noir a jeho napětí postupně graduje prostřednictvím strhujícího výkonu Niny Hossové. Červen 1945. Domů do Berlína se vrací zraněná a zjizvená Nelly, která přežila Osvětim. Společnost jí dělá Lene, zaměstnankyně Židovské agentury a Nellyina kamarádka z předválečných dob. Nelly se ještě zcela nezotavila po operaci tváře a navzdory Leniným varováním se vydává hledat svého manžela Johnnyho, životní lásku, který ji odmítl opustit a dlouho ji chránil před nacistickým pronásledováním. Nellyina rodina zahynula během holokaustu. Johnny je přesvědčen, že nepřežila ani jeho manželka. Když ho Nelly konečně najde, Johnny vidí jen ženu, která ho znepokojuje svou podobou s Nelly a odmítá uvěřit, že jde skutečně o jeho ženu. V naději, že tak získá dědictví její rodiny, navrhuje Nelly, aby na sebe vzala identitu jeho zesnulé ženy. Nelly souhlasí a ujímá se role sebe sama. Chce zjistit, jestli ji Johnny miloval i to, jestli ji zradil. Nelly chce svůj někdejší život zpět.
Réžia: Christian Petzold, Uvádza: ASFK
Hrajú: Nina Hossová, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorfová, Michael Maertens
Film: DEU, Dráma, 98 minút, ČT
Vstupné: 3,- /člen 2,- eur
 
15.10.2015 (štvrtok), 20:00, MP
Na lane
Dvanásť ľudí sa prešlo po povrchu Mesiaca, ale len jediný človek prešiel nesmiernou prázdnotou medzi vežami Svetového obchodného centra. Po jeho stopách sa už nikdy nikto nebude mať možnosť vydať. Petit pod vedením svojho mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je so svojimi spoločníkmi a za asistencie netradičnej skupiny dobrovoľníkov z celého sveta, nútený prekonávať neopísateľné problémy a vysporiadať sa so zradou, nezhodami aj nespočetným množstvom rizík, ktoré uskutočnenie celej akcie ohrozujú. Ak majú mať šancu na realizáciu svojho bláznivého plánu, musia ho správne zorganizovať a následne tiež vykonať.
Réžia:  Robert Zemeckis , Uvádza: ITA film
Hrajú: Ben Kingsley, Ben Schwartz, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Joseph Gordon-Levitt, Steve Valentine
Film: USA,, Dráma, Životopisný, Dobrodružný, 100 minút, ST
Vstupné: 4,- eu
 
16.10.2015 (piatok), 20:00, MP 12
The program: Pád legendy
Od režiséra nominovaného na Oscara Stephena Frearsa (The Queen, Philomena) a producentov Working Title Films (The Theory Of Everything, Everest, Tinker Tailor Soldier Spy), prichádza pravdivý príbeh meteorického vzostupu a pádu jedného z najoslavovanejších a najkontroverznejších mužov nedávnej historie; Lance Armstrong, svetovo preslávený šampión Tour de France. Svet potrebuje hrdinov a Lance Armstrong bol elementárnym športovým hrdinom. Po vyčerpávajúcom boji s rakovinou sa Lance vrátil k cyklistickej kariére v roku 1999 ešte odhodlanejší ako kedykoľvek predtým a s pohľadom pevne upriameným na víťazstvo v Tour de France. S pomocou neslávného talianského lekára Michelea Ferrariho a tímového riaditeľa Johana Bruyneela vyvinul najdômyselnejší dopingový program v histórií športu. Tento program umožňoval Lanceovi a jeho americkým spoluzávodníkom dominovať svetovej cyklistike, víťaziac v Tour bezprecedentných sedemkrát.
Réžia: Stephen Frears, Uvádza: Continental film
Hrajú: Lee Pace, Elaine Cassidy, Ben Foster, Dustin Hoffman, Guillaume Canet, Chris O’Dowd, Jesse Plemons
Film: USA, Thriller, Dráma, 104 minút, ČT
Vstupné 4,- eur
 
17.- 18.10.2015 (sobota, nedeľa), 18:00, MP
Žmurko Bill
Žmurko Bill je malá koala s veľkou fantáziou. S srdcom plným dobrodružstva sníva o tom, že jedného dňa opustí svoje malé pokojné mestečko a pôjde po stopách svojho otca. Pán Bill sa pred časom stratil vo vnútrozemí a Žmurko je jediný, kto verí, že jeho otec je stále nažive. Keď Žmurko objaví tajomné značky na mieste, kde ho videli naposledy, vydá sa na cestu za hranice pokojného mestečka, do nebezpečnej divočiny. Netrvá dlho a nájde si nových kamarátov – Nutsy, koalu zo zoologickej záhrady a Jacka, nervózneho jašteričiaka. Prenasledovaní pomstychtivým pánom Kocúrom, ktorý má so Žmurkom nevybavené staré účty, sa naši traja hrdinovia musia naučiť spolupracovať, aby v drsnej austrálskej krajine prežili a našli Žmurkovho otca.
Réžia: Alexs Stadermann, Deane Taylor, Uvádza: Forum film
Hrajú: Robin McLeavy, Toni Collette, David Wenham, Barry Humphries, Rufus Sewell, Ryan Kwanten
Film: AUS, Detský, Animovaný, SD
Vstupné: 4,- eur
 
17.-18.10.2015  (sobota, nedeľa), 20:00, MP
Purpurový vrch
Na Purpurovom vrchu stojí dom, ktorému je lepšie sa vyhnúť. Nepozvaných návštevníkov odrádza zlovestnou krvavou farbou okolitej pôdy a desivými tajomstvami, ktoré presakujú z jeho padajúcich stien. Otázkou je, čo sa stane s návštevníkmi, ktorých majitelia pozvú. Geniálny režisér Guillermo del Toro, ktorý dokáže všetky vaše nočné mory naservírovať v krásnom filmovom balení, natočil ďalší snímok, u ktorého sa budete zároveň báť a žasnúť nad krásou a dokonalosťou každej scény. Edith Cushingová (Mia Wasikowska) je na svoju dobu veľmi emancipovaná žena s literárnym talentom a nepeknou traumou z detstva, s ktorou sa snaží vysporiadať práve písaním. Záhadnému cudzincovi, sirovi Thomasi Sharpeovi (Tom Hiddleston), sa jej texty páčia a jej sa preto páči on. Dokonca tak, že po tragickej otcovej smrti skoro odloží smútok a vydá sa za neho. Vďaka sobášu sa stane spolumajiteľkou panstva Purpurový vrch, ktorého znamením je majestátny, ale chátrajúci viktoriánsky dom, ktorý má na streche dieru cez ktorú padá do vstupnej haly dážď, sneh a lístie. V jeho stenách sa Edith rozhodne necíti ako doma. Prispieva k tomu odmeranosť jej švagrinej Lucille (Jessica Chastain) a veľa strašidelných vízii, ktoré ju sprevádzajú od chvíle, kedy prvýkrát prekročila prach tohto domu. Edith je síce k smrti vystrašená, ale zároveň ju zvedavosť núti odhaľovať tajomstvá, ktoré sa dom snaží pochovať. Že jej pri tejto pátracej akcii pôjde o život, netreba ani dodávať. "Až diváci rozhodnú, či sa nám práca podarila. Ak áno, budete sa počas filmu neustále báť a to nie len duchov. Pamätajte si, že najdesivejší sú živí ľudia,“ mnohoznačne komentuje svoj film režisér del Toro.
Réžia: Guillermo del Toro, Uvádza: Barracuda Movie
Film: USA, Horor, 119 minút, ST
Vstupné: 4,- eur
 
21.10.2015 (streda), 20:00, MP 12
Okno do dvora
Jeden z vrcholov filmovej tvorby Alfreda Hitchcocka je rovnako strhujúcou cestou za odhalením vraždy ako majstrovskou štúdiou voyeurizmu, ktorý s hlavným hrdinom zdieľa každý z fascinovaných divákov. Okno do dvora je predstavením, ktoré nás okom kamery stavia na úroveň jeho protagonistu, Jeffa Jeffriesa, ktorý je po úraze pripútaný na invalidný vozík a z nudy začne pozorovať svojich susedov. Stereotyp, vzrušenie, únava, tanec, túžba… a podivné udalosti, za jedným z okien, ktoré Jeffa spolu s divákmi vrhnú do víru špekulácii a podozrení. Prišlo u Thorwaldovcov k vražde? A stane sa Jeffova netrpezlivá snúbenka nástrojom k jej vyriešeniu?
Réžia: Alfred Hitchcock, Uvádza: ASFK
Hrajú: Grace Kellyová, James Stewart, Raymond Burr, Thelma Ritterová, Wendell Corey
Film: USA, Thriller, 112 minút, ČT
Vstupné:3,- /člen FK 2,- eur
 
22.10.2015 (štvrtok), 20:00, MP 15
Čistič
V najnovšom filme výrazného slovenského režiséra Petra Bebjaka sa ocitneme vo svete Tomáša (Noël Czuczor), ktorého osamelý život tvorí striktné opakovanie rovnakých činností. Ako pracovník pohrebnej služby sa živí čistením miest, na ktorých skonali ľudia alebo domáce zvieratá. Jeho stereotypné dni naruší až nová záľuba, ktorú objaví, keď je okolnosťami prinútený zostať skrytý v dome zákazníkov aj po skončení svojej práce. Tomáš začína tajne sledovať životy pozostalých priamo z ich domácností a bizarnému koníčku prepadá čoraz viac a viac. Keď sa zamiluje, situácia sa mu nečakane vymkne spod kontroly. Tomáš nie je veľmi spoločenský typ. Jeho vlastná minulosť rovnako ako jeho spôsob práce ho uzavreli do akejsi osamelej existenčnej slučky: do práce sa dostaví na zavolanie, vyčistí domácnosť, zvyčajne za neprítomnosti jej obyvateľov, po výkone preberie výplatu v hotovosti a odíde domov – čakať na ďalší telefonát. Tak sa stalo, že osobami, ktoré sú mu najbližšie, sú jeho susedia, ktorých komunikáciu chtiac-nechtiac počúva cez vetraciu šachtu. S vlastnou matkou udržiava takmer výhradne telefonický kontakt, pozostávajúci z nie celkom úprimných konštatovaní, že sa obaja majú fajn. Stereotyp Tomášových dní naruší zmätok v jednej z domácností, kde sa nešikovne ukryje a stane nepozorovaným svedkom rodinného života jej obyvateľov, na míle vzdialeného tomu, aký žije denne on sám. Z pozorovania cudzích životov sa postupne stane záľuba, zo záľuby vášeň a náplň Tomášových dní. Keď sa vďaka práci dostane do bytu krásnej Kristíny (Rebeka Poláková) a jej pochybného brata Adama (Kamil Kollárik), rozhodne sa Tomáš porušiť svoje pravidlo jedinej návštevy a vrátiť sa opakovane na rovnaké miesto. S každou ďalšou návštevou spoznáva, že v tejto rodine nie je niečo v poriadku a pravdepodobne je len otázkou času, kedy bude musieť zasiahnuť...
Réžia: Peter Bebjak , Uvádza: Bonton film
Hrajú: Éva Bándor, Evgenij Libezňuk, Jana Oľhová, Kamil Kollárik, Noel Czuczor, Rebeka Poláková
Film: SVK, Thriller, Dráma, 94 minút, OR
Vstupné: 4,- eur
 
23.10.2015 a 25.10.2015 (piatok, nedeľa), 18:00, MP 12
Posledný lovec čarodejníc
Vin Diesel ako posledný lovec čarodejníc v novom akčnom fantasy ukáže, že čarodejnice nie sú iba obyčajná povera. Vždy tu medzi nami bolia sú. A on je dnes posledný svojho druhu: je schopný poslať ich na onen svet. Vo vojne, ktorú s nimi vedie už 800 rokov, sa predstaví výdatne zarastený v stredovekých kulisách rovnako ako v súčasnom New Yorku. Roly jeho mentora z tajnej organizácie „Sekery a kríža“ sa zhostil Michael Caine, po boku Vina Diesela bude stáť Elijah Wood a Rose Leslie známa ako Ygrittezo seriálu Hry o tróny. Armády lovcov čarodejníc, bojovníci „Sekery a kríža“, vedú celé stáročia svoju vojnu proti hrozivému nepriateľovi a bojujú s čarodejnicami na všetkých miestach Zeme. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnú Kráľovnú čarodejníc, ona ho s posledným výdychom prekľaje a odsúdi na večný život. Navždy odtrhnutý od svojej rodiny Kaulder stovky rokov trávi tým, čo vie najlepšie - loví a zabíja čarodejnice. Dnes je posledným svojho druhu a rady nadprirodzených nepriateľov zredli. Jeho boj a príbeh však nekončí, zlé čarodejnícke sily sú tu stále, ukryté pred našimi zrakmi. Navyše sa im konečne podarilo priviesť späť k životu ich Kráľovnú a tá žije pre jedinú myšlienku: rozpútať na Zemi peklo, ukončiť Kaulderovu nesmrteľnosť a postaviť ľudstvo tvárou v tvár skaze. Posledného lovca čarodejníc čaká v knihe jeho života epická a bojom naplnená kapitola. Bude posledná?
Réžia: Breck Eisner, Uvádza: Bonton film
Hrajú: Vin Diesel, Elijah Wood, Isaach De Bankolé, Michael Caine, Rose Leslie
Film: USA, Akcia, Fantasy, Dobrodružný, 105 minút, ČT
Vstupné: 4,- eur
 
23.10.2015 a 25.10.2015 (piatok, nedeľa), 20:00, MP 12
Paranormal activity: The ghost dimension
Do Palo Alto v Kalifornii sa presťahuje nová rodina, ktorú tvorí Ryan, Emily, ich šesťročná dcéra Laila a Ryanov mladší brat Mike. Dôvod sťahovania je Ryanova nová práca dizajnéra videohier. Pred ich presťahovaním žili v New Yorku , kde pred rokom prišli o dcéru. Lenže aj v novom domove si rodina čoskoro uvedomí, že niečo nie je v poriadku.
Réžia: Gregory Plotkin, Uvádza: Barracuda Movie
Hrajú: Olivia Taylor Dudley, Chloe Csengery, Brit Sh
Film: USA, Horor, 95 minút, ST
Vstupné: 4,- eur
 
28.10.2015 (streda), 20:00, MP 15
Mladosť
Po talianskej Veľkej nádhere prichádza Paolo Sorrentino s anglicky nahovorenou snímkou a medzinárodným hviezdnym obsadením. Film nás tentokrát zavedia do prostredia luxusného alpského kúpeľného hotela. Fred a Mick, dvaja starí priatelia, sú tu na dovolenke. Fred, skladateľ a dirigent, je na dôchodku. Mick, filmový režisér, ešte stále pracuje. So zvedavosťou a nehou sa pozerajú na zmätené životy svojich detí, nadšených mladých spisovateľov a iný hotelových hostí. Kým sa Mick snaží dokončiť scenár toho, čo si on predstavuje ako jeho posledný dôležitý film, Fred nemá v úmysle jeho kariéru nijak obnoviť. Ale je niekto, kto ho chce znova počuť tvoriť.
Réžia: Paolo Sorrentino, Uvádza: ASFK
Hrajú: Rachel Weisz, Harvey Keitel, Jane Fonda, Michael Caine, Paul Dano, Tom Lipinski, Ed Stoppard, Madalina Diana Ghenea, Emilia Jones
Film: DEU. FRA, GBR, ITA, Dráma, 118 minút, ČT
Vstupné: 3,- /člen 2,- eur
 
29.10.2015 a 31.10.2015 (piatok, nedeľa), 20:00, MP 12
Dokonalý šéf
Šéfkuchár Adam Jones (BradleyCooper) mal všetko, čo si len mohol želať. A svojou vinou o to všetko prišiel. S dvoma hviezdičkami od Michelina mal bývalý enfantterrible parížskych reštaurácií pocit, že mu patrí svet. Vždy robil veci po svojom a inak a jediné, čo ho zaujímalo, bola dokonalá explózia chutí na tanieri. Teraz sa o to musí pokúsiť znovu – otvoriť svoju vlastnú reštauráciu a získať nepolapiteľnú tretiu michelinskú hviezdu. Na to ale bude potrebovať získať na svoju stranu tých najlepších ľudí. BURNT je výnimočne vtipný a emotívny príbeh o láske k vareniu a jedlu, o láske medzi dvoma ľuďmi a o sile ponúkanej druhej šance. Film má hviezdne herecké obsadenie – okrem BradleyhoCoopera sa diváci môžu tešiť aj na Siennu Miller, Umu Thurman, Aliciu Vikander, Lily James, Emmu Thompson, Daniela Brühla či OmaraSy.
Réžia: John Wells, Uvádza: Forum film
Hrajú: Uma Thurman, Bradley Cooper, Emma Thompson, Jamie Dornan
Film: USA, Komédia, Dráma, ČT
Vstupné: 4,- eur
 
HOROROVÁ NOC - 30.10.2015
 
30.10.2015 (piatok), 17:30, MP 15
Prežijú len milenci
Adam - talentovaný hudobník v štýle 60-tych rokov, žije v ponurom Detroite. Zúfalý z toho, kam sa ten svet uberá, čím ďalej viacej premýšľa o samovražde. V teplom Tangere žije jeho tajomná, štýlová priateľka Eva, ktorá miluje poéziu a rada večeria s Christopherom Marlowom. Adam a Eva majú viac než tisíc rokov. Pred niekoľkými storočiami sa dohodli, že kvôli čerstvej krvi nebudú zabíjať ľudí a krv si budú zabezpečovať z nemocnice. Nie je to tak dávno, čo sa rozhodli žiť oddelene. Veľmi dlho im to ale nevydržalo a Eva už vystupuje z lietadla v Detroite. Obidvaja cítia, že sa má stať niečo nebezpečné. Onedlho prichádza do mesta aj Evina mladšia sestra - nekontrolovateľný šialený upír, ktorý nevie ovládať svoje emócie. V meste začínajú podivné úmrtia a tak musia Adam a Eva utiecť do Alžírska. Problémy len začali a vyzerá to, že koniec sveta predsa len nastane a smrť nie je ďaleko... Smrť? Nie je to priskoro?
Réžia: Jim Jarmusch
Hrajú: Anton Yelchin, Jeffrey Wright, John Hurt, Mia Wasikowska, Tilda Swinton, Tom Hiddleston
Film: FRA, GBR, USA Horor, Romantický, Dráma 123 minút
 
30.10.2015 (piatok), 20:00, MP 12
Sinister
Ellison, autor detektívnych románov, objaví v podkroví svojho domu staré filmové pásy súvisiace so záhadnými vraždami, ktoré sa tu kedysi stali. Pátraním po vrahovi skríži cestu celej svojej rodiny s neznámou nadprirodzenou bytosťou a uvrhne ju tak do obrovského nebezpečenstva. Sinister je horor od producenta PARANORMAL ACTIVITY a režiséra V MOCI DIABLA.
Réžia: Scott Derrickson
Hrajú: Fred Dalton Thompson, James Ransone, Juliet Rylance, Michael Hall D'Addario 
Film: USA Horor, 110 minút
Vstupné: 4,- eur spolu dva filmy
 
Zdroj: MsKS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?